ihsan şenocak – dertli sözlük
#464071haya ettiğiniz tartışmalara girmeyiniz. aslında siz tartışmalara girmeyiniz. mücadele hoş değilmiş gazzâlî'den duydum :) "mücadelenin alâmeti bir yandan hakkı beyan eder gibi yapıp diğer yandan karşı çıktığı kimseyi küçük düşürmektir. bu sayede kişi muhatabının noksanlığını açığa vurar kendi nefsini üstün göstermek, gayretindedir." efendim, şimdi diyeceksiniz ki siz başlattınız bunu. ben de size diyeceğim ki; her reddiye bir saldırış değildir, fikir beyan etme yöntemlerinden biridir. belki bir miktar tartışma çıkmasının müsebbibidir. burada da belirleyici faktör; fikri çürütülen tarafın sergilediği tavırdır. vesselam....(not: sözlüğe forum havası hakim olmasın diyorsanız mesaj kutuma beklerim )
kafkasya islam emirliği için rusya ya karşı direnen mücahitlere dil uzattığından beri kızgın olduğum hoca efendi. bilmiyorsan öğren ihsan hocam, yok bilip de bile bile bu lafları ettiysen vebal altındasın bilesin.
misafir olduğu bir şehirde ''hocam programda şu kadar saatlik bir boşluğumuz var. neyi uygun görürsünüz? diye sorarsanız. 'bir medrese ya da bir cami varsa oturup bir şeylere baksak' der.
22.07.2016 tarihli hutbesinde derdimizi konu edinmiştir.hutbe:https://www.facebook.com/ihsansenocakhoca/videos/1163493057005753/
diyanet i̇şleri başkanlığı samsun aşık kutlu eğitim merkezi eğitimi görevinden açığa alınan hoca.
iki gün önce ankara'ya konferans için geldi. konuşma için ayrılan salon hınca hınç doldu, çok büyük bir ilgi vardı, bir çok insan ayakta dinledi. daha öncesinde başka bir mekanda kısa bir soru cevap faslı yapmıştı, ona katılma imkanım oldu. hal hareketlerinden bu insan gerçek bir ilim ehli diyorsunuz zaten.

kendisini yine ankara'da 5 sene kadar önce üniversitede dinlemiştim, o zaman bu kadar meşhur değildi. bu süre içinde baya değişmiş, saçları ağarmış. üslubuna artık daha çok dikkat ediyor. ben hep onun çok fazla hamasi konuştuğunu düşünürdüm, artık insanların neye ihtiyacı var onu gözetmeye çalışıyor, ayağı yere basan mevzular konuşuyor.

sosyal medyada yaklaşık 2 milyon takipçisi olmuş, allah istikametten ayırmasın. diğer ekollere saygı göstermeye devam edip, ön plana çıkmaya çalışmazsa inşallah büyük hizmetlerde bulunacak gibi. yaşı buna çok müsait.
ülkenin en önemli alimlerinden biri. çok kıymetli bir zat. müslümanlar olarak onu yalnız bırakmamalıyız diye düşünüyorum.
açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen alim. son olarak türkiye voleybol takımına “sultan” sıfatıyla atıfta bulunan tweet atarak tepkide bulunmuştur.