bayanların araba kullanması – dertli sözlük
cumartesi günü girecek olduğu ehliyet sınavı ile brilikte çookkk yakından tanıdığım birinin artık uygulayacağı en zevkli eylem.
arabanın aynalarını aksesuar (yazılışında "v" harfi var mı yok mu biliyorum sayın yönetici kusuruma bakmasın ama sanırım yok. hatta şüphekerim gitti bence "v" yok) zanneden şöför sınıfı. ( bir süredir motorsiklet kullanıyorum, yanından geçeceğim arabanın şöförleri ile gözgöze gelmeden geçmiyorum. ve hiç bir bayan şöförün yanından geçemedim. çünkü ya aynaya bakmıyorlar yada zaten aynaları ayarlanmamış oluyor. bu sebeptendirki aynaya bakarak değil kafasını geri çevirerek geri geri gelmeye çalışan bir bayan şöför durduk yere beni tepeleyecekti)
düzgün kullananları tenzih edersek, arabayı kendilerinden bir parça gibi değil her an kontrollerinden çıkacakmış gibi hissederler bu sebeple direksiyona heyecanlı bir şekilde sıkı sıkı sarılırlar. aynalarını sevmelerine rağmen arabadaki aynaları kullanmayı sevmezler. bir kısmı zamanla düzelirken malesef bir kısmı ömür boyu trafikte sabır çektiriler.
(http://www.youtube.com/watch?v=4wt7zm8xgxq)
önyargıların hedef tahtasında dururlar. herhangi bir kazadan sonra sorulan ilk soru kazaya sebebiyet veren bayan mı ?
başlığı gördüğünüz anda girilen entryleri tahmin edersiniz ya işte bu da öyle bir başlık... erkeklere bu konuda hak vermemek imkansız gibi. ehliyet yaşını yeni doldurmuş, henüz trafiğe çıkmamış bir bayan sürücü adayı olarak itiraf etmeliyim usta bayan şoförlere rastlamak oldukça zor en azından türkiye'de.
fıtrat itibariyle daha pimpirikli ve endişeli olmaları sebebiyle araç kullanma konusunda ufak pürüzler yaşanıyor olabilir, ama bu kadar da olayı büyütmemek gerek. suudi arabistan'ta hanımların araç kullanmasının yasak olması daha büyük mesele bence. aptalca.
olağan bir durum. geçmişte kadınlar binek olarak at kullanırken herhangi bir sakınca yoktu. günümüzde aynı mantığı icra eden otomobilleri kadınların kullanmasında ne gibi bir sakınca olabilir ki?