şizofren – dertli sözlük
aynı evi paylaştığı insanların büyük imtihanlar geçirmesine ve tahammül sınırlarını zorlayarak ruhsal çöküntüler yaşamasına, yeri geldiğinde çıldırtmasına vesile olan kişilerdir..

şizofren şahısların geneli yüksek bir zekaya sahiptir.
şizofren insanların farklı şekillere girmiş cinleri gördüklerini hastalığın bu olduğunu duymuştum. dini çevrelerdeki açıklaması bu yani.
profilime bakınca sol kısımda silik bir şekilde şizofren yazıyor. tıklayınca aramızda şizofren var diye bildirim çıkıyor. benle alakalı birşey mi acaba? bana özgüyse sevdim yani mesele yok :)
gen kurbanıdır. böyle samimi bir arkadaşım var. eğer yalnızlığa itilirlerse durumları ciddi anlamda kötüleşiyor. onu farklı görmeyecek, saygı duyacak ve anlattığı hikayeleri can kulağıyla dinleyecek bir çevreye sahip olurlarsa normal davranmaya başlıyorlar. ayrıca özel şeylerinizi anlatmamanız lazım. yoksa üzerine farklı eklentilerle başka birinden duyabilirsiniz.
çok zor bir rahatsızlık.
herkes ve her şey takip ediyor hissiyatı, sürekli tetikte olma halini beraberinde getiriyor. derdini dinlediğiniz zaman size karşı güven duygusu hissederler. sabırsızdırlar. anksiyete bu rahatsızlığın doğal bir sonucu haline geliyor maalesef. herkesi düşman olarak görmeye başladıkları zaman tehlike arz edebilir duruma gelebilirler.
pozitif belirtiler tedavi edildikten sonra anksiyete ve sebepsiz depresyon kalıcı olabiliyor. buna rezidüel şizofreni deniyor. yani kalıntı şizofreni. konuşurlarken daldan dala atlarlar. bazen anlamak zorlaşıyor.