depresyon – dertli sözlük
depresyon bir psikiyatrik rahatsızlık sonucu oluşuyorsa bunu yaşayan kişiyi iman zayıflığı ile suçlayamayız. nasıl ki şeker, tansiyon hatta kanser hastalığına sadece imanı zayıf hastalar yakalanmıyorsa, psikiyatrik rahatsızlıklar da iman zayıflığı sonucu oluşmaz. ayrıca depresyon öyle kolay birşey de değildir. kendini azıcık keyifsiz hissedip depresyondayım zannedenleri de şiddetle kınıyorum.
olanda hayır vardır, kahrın da hoş lütfün da hoş, allah kuluna taşıyamayacağı yük yüklemez; inanarak bunları diyebiliyorsak, depresyon diye bir şey hayatımıza dahil olmaz sanırım.
aşırı hüzün halinden kurtulamamak, dipte olduğunu hissetmektir. sebebi imansızlıktandır demek tehlikeli olabilir kanımca ama ilacı i̇slamdadır. bazı psikiyatrik rahatsızlıklar gibi anatomik bir rahatsızlık olup, bir uzmandan yardım almak gerekebilir. çaresi i̇slama sıkı sarılmak+uzman bir yardım (ikisi bir arada olmalı diye düşünüyorum).
çok rahat yaşamış, tekerine taş dokunmamış insanın hastalığıdır bu.büyük üzüntü görmemiştir, her şey hazır sunulmuştur kendine.i̇nsanoğlunun başına her şey gelebilir bu hayatta diyememiştir ve, küçük bir derde düşünce, sistem de çökmüştür, allah kolaylık vere.
ingilizce bir kelimedir depresyon, batı'dan gelmiştir biz de böyle bir hastalık neyim yoktur,demek doğru değil tabi inançlı insanlarda uzun süreli derin bir durgunluk yaşayabilir lakin o haleti ruhiyeden allah'ın izniyle derin yaralar almadan kurtulur.
recession:durgunluk.
deep recession-depresyon-:uzun süreli derin bir durgunluk.
ortalama iki yıla bir, yaklaşık altı ila üç ay arası yaşadığım halet-i ruhiye. allah kimseye vermesin, gerçekten çok kötü. insan hangi günde olduğunu, gündüz mü akşam mı hangi zamanda olduğunu en önemlisi yarını umursamıyor. sadece nefes alıyor, ölmeyecek kadar yiyor o da yiyebilirse. çok kötü çok.