ömer karaoğlu – dertli sözlük
ne zaman ondan bir parça dinlesem yüreğim bir tutam çöl rüzgarıyla buluşur, yaşlar gözlerime hareket eder.
eğilmeyen, bükülmeyen, çizgisinden sapmayan gönül adamı müslüman.onunla yola çıkanlar hani...
milli gazete'nin yazar kadrosuna resmen giriş yapan sanat adamı.sözünü de söylüyor.
--! spoiler !--

merhaba aziz okuyucu.

bundan böyle nasipse haftada bir kez tarihe, siyasete, ekonomiye, sanat ve edebiyata, kısaca insana ve hayata dair "her taraftan değil" "bir taraftan" konuşmaya özen gösteren satırlarda buluşacağız.
--! spoiler !--

(http://www.milligazete.com.tr/makale/her-seyi-aciklayacagim-201707.htm)
ezgilerinle büyüdük diyen amcalara "kaç yaşındasın ki?" diye bazen soran bazen sormak isteyen(*). yorumu kadar kalemide kuvvetli olan, dinlemeye ve okumaya doyamadığım abimiz. hele yazılarının sonundaki diyalog kısımları mest ediyor beni, sayfalarca anlatılacak bir şeyi bir iki cümlede bitirmek! onun dışında ailecek sanatla ilgileniyorlar, eşinin söz yazmışlığı var, büyük oğlu enes üflemeli çalgılarla ilgileniyor, küçük oğlu yusuf ile babası kadar güzel bir sese sahip, maşallah. bir dönem minik dualar(*) grubundaydı sona bıraktı. hatta babasıyla birlikte söyledikleri bir parçaları bile var (*) (bkz:bak oğul)(*). nerede dert orada ömer karaoğlu diyebileceğimiz gibi biri.
küçüklüğümün ve allah nasib ettiği,ömrümüz vefa ettiği sürece sesini kulaklarımda hissetmekten,her daim dinlemekten bıkmayacağım,bırak/a/mayacağım bir abimizdir ömer karaoğlu...sesinden çok gönlü ile söyleyen,gönlü ile söyleşen,çağımızın parmak ile gösterilecek sanatçılarından...küçüklüğümden beri ezgilerini,ilahilerini ezberleyerek büyüdük,en çokta samimiyetini sevdik ömer abinin....''yürek denen şu titreyen zarın''ne olduğunu en güzel ondan dinledik...''baharlar beklerken kar nasıl yağarmış''sayesinde dinledik onuda...maşaallah barekallah!!!allah yolunda daim kullarından etsin,hem onu hem bizi...gönlümüzle i̇slam'ın sesini duyurmayı nasib etsin herkese...