furkan doğan – dertli sözlük
“pişmanlığımız, keşkemiz yok. ã‡ocuğumuz güzel bir yolda şehit oldu. biz de şehit babası olduk. hayırlı gelişmelere vesile olacak.” ahmet doğan (*)

“biz israil'in gemileri ve yolcuları alı koyacağını veya geri çevireceğini tahmin ediyorduk ama böyle bir ahlaksızlık yapacağını tahmin etmiyorduk.
kardeşim filistin yolunda şehit oldu. onlar için canımız feda olsun. kardeşim şimdi istanbul’da. istanbul'un fethine katılan şehitlerle birlikte dua ediyorlar.” mustafa doğan (*)
ekşi sözlükte hakkında yazılan sayfalar dolusu entryi okuyunca.
bu ülkede ne kadar vahil ve akılsız insancık var dedirten kutlu genç.
furkan doğan, geminin kalkışına az bir müddet kala, kıyafetlerini fakirlere hediye etmek için toplamaya başlamış.. annesi onu izlerken:"-oğlum bunu daha yeni aldın sana çok yakışıyor" dediğinde..:sevdiklerinizden infak etmedikçe iyilerden olamazsınız. hadis'ini hatırlatmış..
hasreti vuslata dönüştürülen kutlu şehit...
"daha 19 yılını yaşadığı uzun bir hayatı cennetle takas ederek en büyük ticari başarıyı göstermiş bir kayserili"
mezarı talasın reşadiye köyündedir, yürüyerek biraz uzak oluyor.
hatırasını profilime koydum ki her bakışımda kendimden utanayım, sarsılıp titreyeyim, biraz olsa da ne için var olduğumu fark edeyim diye.. bir arkadaş bugün sordu: "profilindeki kim..?" çok canım acıdı!!....
arkadaşlarının dilinden furkan: "namaz onun için feraha erdiği tek kapı idi, zalimin zulmünden gece uykuları kaçan bir mü'mindi. sabah namazları ile gününü açan, yatsı namazları ile gününü nihayetlendiren, cami yolunu ev bilen, bizleri de vakit namazlarında cemaatle kılmaya teşvik eden bir arkadaştı."
mavi marmara şehitleri arasında ölümüne en çok üzüldüğüm kişi. şehadete üzülünmez belki ama her ölüm insanı az çok üzer. bu çocuk da birçok yerinden vurularak gaddarca öldürülmüştü hatırladığım kadarıyla. allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun inşallah.