ışid – dertli sözlük
el kaide, taliban vs gibi örgütlerden sonra islam'ın adının kesintisiz terörle anılması için çaba sarfeden batılıların yeni icat ettikleri kuruluştur. bu yüzden son günlerde cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ısrarla katılldığı her uluslararası platformda avrupa'ya sizin derdiniz islamı terör dini gibi göstermek diye haykırıyor.işid'in avrupa ve amerika için çok fazla kazanç sağlayan yönü vardır.1. ortadoğu'da iç savaşları sürekli hale getirmek, ekonomik ve istikrar noktasında ilerlemenin önüne geçmek2. islam'ı terör dini olarak göstermek.3. kobani gibi petrolün neredeyse yüzeyde aktığı yerleri kullanılamaz hale getirmek.4. başta büyüyen ve çevre ülkeleri ile iletişimi ve ticaret hacmi artan, asya'dan yeni bir rakip olarak yükselen ve islamı temsil eden türkiye'nin etkinliğini, ticari ilişkilerini azaltmak. en son vurulan kobani'de petrol neredeyse yüzeyde akıyor. türkiye'nin bu fırsatları değerlendirmesini önlemek5. arap baharı ile başlayan çöküşü kalıcı hale getirmek. gezi parkı olayları ile türkiye'ye taşımaya başaramadıkları arap baharının yerine islamla adı anılan işid'e türk müdahalesini bir şekilde sağlayarak dünya gündeminde müslümanları birbirine düşmüş gibi gösterebilmek..... üzerine daha çok şey söylenir fakat kısaca işid 'avrupa'da islamafobia'nın olupta islam coğrafyalarında hep müslümanların katledilmesinin, mazlum bırakılmasının son yapılan hamlesidir. gayette başarılıdır. uzun yıllardır aynı stratejiyi yedirmeyi başarabilmektedirler.
ortaya çıkışı, gelişimi, destekçisi ve sairi belirli somut sebeplerle açıklanabilir fakat "zeminini bulmuşsa" ( ki bulmuştur) bir anlayışın neticesidir.peşinden gelecek bir ''anlayış'' olmazsa hiçbir teori-strateji tutmaz.mesela pkk. yöntemi ve amacı gayrimeşru bir örgüt.fakat zeminini buldu, çünkü resmi ideoloji kürtlere zulmediyordu. zulümden muzdarip bir kitle pkk'yı destekledi. pkk 30-40 yıl boyunca varlığını devam ettirdi.(pkk bir örnek. ışid ile kıyas etmeyin)ışid de islami anlayış sapkınlığının bir örneği.bugün ışid'in yaptığını eleştiriyoruz, islami değil diyoruz fakat ışid'in yaptığı şey bizim 'islam' diye savunduğumuz hurafeler. eline silah geçse, yönetim gücü geçse ışid'in yaptığı yapacak bir sürü hoca var memlekette.- bizden olmayana hayat hakkı tanımama.- tekfir etme.- o kafir, bu münafık. - dinden çıkanı öldür.- recm (keçinin yediği ayet)velhasıl, ışid, gerçek bir müslüman olmak isteyenlerin ciddi ciddi düşünmeleri için önemli bir fırsattır.
i̇ğrenç işkenceler yapan , dini şekil zanneden, her ülkeden gençleri sosyal medya üzerinden kandırarak militan yapan, harici mantıklı ,bol mossad ajanlı, i̇ngiliz parmaklı global terör örgütü. son günlerde pkk ile birlikte çalışıyor.
okuduğuma göre, ortaya çıkışında büyük pay ingilizlerin ve hedeflenen şeylerden biri hatta en önemliside müslümanları müslümanlıktan soğutmak. özellikle kürtlerin bu örgütle karşı karşıya gelmesini sağlayarak müslümanlıkla olan bağlarının hızla zayıflamasını istiyorlarmış, okuduklarıma göre...
içerisinde 120 tane ingiliz sas komandosu bulunan terör örgütü. abd'nin düzenlediği hava harekatında isabet aldıkları iddiası var.http://beyazgazete.com/haber/2015/8/15/120-ingiliz-askeri-daes-kiyafetiyle-yakalandi-2828341.html
suriye ve ırak'ta faaliyet gösteren terör örgütü. (*)

abd'nin ırak'ı işgal dönemlerinden hemen öncesine gideceğiz. afganistan'ın işgali sonrası, ırak'ın işgali'nin hemen öncesi.

ensar el-islam isimli bir örgüt kuzey ırak'ta etkin bir örgüttür. bu dönemde bu örgüt, el-kaide'ye biatını açıklar. ve kendilerine bir emir tayin etmeleri için birisini göndermelerini ister. el-kaide terör örgütü merkezden, ebu mus'ab ez-zerkavi'yi gönderir. bu kişi ürdünlüdür. aynı zamanda abd'nin takibindeki bir isimdir. abd, bu ismin ırak'a girişini tespit eder. ve ırak'ın işgali için kimyasal silahlar bahanesinden sonra ikinci bahane ortaya çıkmıştır. bu dönemde ensar el-islam ırak el-kaidesi ismini almıştır.

abd işgali başladığında tüm direniş grupları gibi ırak el-kaidesi de dürenişe geçmiştir. bu dönemde ebu mus'ab ez-zerkavi'nin aşırı eylemleri vardır. çarşı, pazarda bomba patlatma da dahil. el-kaide'nin merkezinden uyarılar almıştır. bu dönemde hafiften mezhep çatışması başlamış, şii mehdi'nin askerleri grubu abd askerleri ile beraber katliam yapmıştır. bu dönemde yine kürtler de abd ile işbirliği yapmıştır. uzun olayların sonunda ebu mus'ab ez-zerkavi öldürülmüştür.

bu dönemde örgütün ismi değişmiş, mücahidler şurası denilen ve tüm sunni direniş gruplarını birleştiren bir yapı halini almıştır. akabinde yeni liderleri de öldürülmüş, bir yeni lider daha seçmişlerdir. yeni liderin seçilmesiyle de ırak islam devleti adını almıştır. yeni seçilen lider de öldürülmüş. ama halen bilinen ismi ırak el-kaidesidir. bundan sonra ebu bekir el-bağdadi lider seçilmiştir. suriye olayları başlayınca suriye el-kaidesi denilen nusret cephesi'ne yardıma gitmiştir. bu dönemde suriye'deki diğer tüm muhalif grupları beraberce sindirmişlerdir. yine bu dönemde iki örgüt arasında anlaşmazlık çıkmıştır. ırak el-kaidesi suriye'de direniş gruplarının tamamını tekfir edip yok etmek isterken, nusra tekfir etmemiş, onları bünyesinde birleştirmeye çalışmıştır. sonrasında ırak ve şam islam devleti adını almıştır. suriye el-kaidesi'ni de tekfir etmiş ve savaşmaya başlamıştır. bu olaylar mart 2013'ten sonra olmuştur.

gerek nusra'nın lideri cevlani, gerekse ışid'in lideri bağdadi, ebu mus'ab zerkavi'nin yanında bulunmuşlardır. en yakınında. cevlani suriyelidir. ebu bekir bağdadi ise ıraklıdır. bu iki terörist örgütün zihniyet olarak birbirlerinden farkları yoktur. aralarındaki temel ayrışma, cehalet mazeret midir, değil midir gibi göstermelik bir konudur. esas neden ise birbirlerine üstünlük kurma çabasıdır. bunun en büyük nedeni, kıyamet hadislerindeki mehdi öncülü kişileri kendileri için yorumlamalarıdır. aralarındaki mücadele, taliban'a biat, ışıd'a biat mevzusuna dönüşmüştür.

son dönemde ırak'ta nakşibendi ordusu denilen bir örgütten söz edliyor. bu örgüt, saddam'ın istihbarat birimi tarafından işgal döneminde direniş amacıyla kurulmuştur. bu örgüt tüm sunni grupların mücahit şurası diye toplandığı dönemde ırak el-kaidesi'yle birleşmiş sonra adı ırak islam devleti'ne dönüşmüştü. yani bir nevi bugün ışid'in bünyesinde aslında ırak baas'ı da etkindir.

islam'a ve müslümanlara en büyük zararı veren terör örgütüdür.
bu düşüncede olan insanların özellikleri:
uzun sakal(kesilmesi haramdır derler,akıl olmayıp kıl olunca),bayanlarda peçeli çarşaf
cuma namazına gitmezler(darülküfür saçmalığı)
herkesi çeşitli nedenlerle tekfir ederler.
önlerine gelen herkese bu hastalıklı fikirlerini anlatarak tartışırlar.
cedelcidirler.
guraba yayıncılık,tevhid yayıncılık.beka yayınları,polen-karınca,insan yayınları,ey insanlar yayınları,hadis yayınları,deha yayınları,mercan kitap,sağlam yayınlarını okurlar.
çocuklarını okullara göndermezler.
devlet memuru olmazlar ve olmayı küfür sayrlar.
oy kullananları kafir sayarlar.
oy kullanmayıp kullananlara bir şey söylemeyenleri de tekfir ederler.
ibni teymiyye'yi iyi kullanırlar.
aynı hariciler gibi "allah'ın hükümleriyle hükmetmeyenler ...."ayetini motto edinirler.
cihat kelimesinden tek anladıkları kafa kesmektir.
dinin özünden haberleri yoktur.sadece varmış gibi görünürler.
din üzerinde prim yapmaya çalışan kenelerdir.
tekfir ederken metod olarak silsile tekfirini kullanan terör örgütü. silsile tekfirini kısaca açıklarsak, birisini tekfir ederler ve herkesten o kimseyi tekfir etmelerini isterler. eğer bir kimse o tekfir ettikleri kimseyi tekfir etmezse, tekfir etmeyen o şahsı da tekfir ederler.