ders çalışmamak için yapılan eylemler – dertli sözlük
finallerden önce adam fawer in olasılıksız kitabına başlamak. bana tek yaprak not bile okutmamıştır.
bir adet bigisayar, soğuk su ve çekirdek üçlüsü ile msn, facebook sözlük vs. bilimum işler. bi faydası var mı, yoo.
çayı demleyip termosa koymak masayı çerezlerle donatmak ve lap topu önünüze almak finallerde sabahlamak için en ideal yöntem.bunun yanı sıra hayal kurmak ,zaten toplu olan oda ve dolapları dağıtıp tekrar toplamak, kitaplığınızı döküp boy sırasına göre tekrar dizmek , kalem kutunuzu boşaltıp körelen kalemleri açmak, ay çok çalıştım zaten mola vereyim 5 dakika kestireyim deyip uyuyakalmak..
içinde "dersler" geçen şarkılar bestelemek
hiç aklına gelmeyecek konuları araştırma isteği (eğer youtube a girmediyseniz hala şansınız var demektir)
benim yaptığım şeyler genelde ev işi oluyormuş, bugün fark ettim. yazmam gereken bir ödev, ne derslerine girdiğim ne notlarını aldığım ne kitap açıp okuduğum; konularını dahi bilmediğim iki dersten sınavım(*) olduğu halde evde uzun süredir yapılmayı bekleyen, "şimdi uzun iş bu; boş kaldığım zaman yaparım" dediğim işleri yaparken buluyorum kendimi sürekli. bunu her sınav/ödev döneminde yapıyorum. her seferinde de acayip vicdan azabı yaşıyorum şimdi sırası mıydı diye.
bir de stresten kendini yemeye verme var tabi. halbuki yemek için ayırdığın vakitte ders çalışsan stres de bu denli çok olmaz, kilo da almazsın, çok yemek yediğin için ayrı vicdan azabı yaşamana da gerek kalmaz, derslerden de kalmazsın. (*)