diriliş ertuğrul – dertli sözlük
izlemediğim dizidir. bunun sebebi dizinin iyi veya kötü olmasından değil,muhtemelen güzeldir, muhafazakarların duygularını okşayan, yumoş gibi yapan bir dizidir.gezide hükümete küfreden şimdi ise trt'de yayından sorumlu olan proje kabul eden genel müdür yardımcısı olan ibrahim eren denen şahsın elinden çıkıyor olduğu gerçeğini değiştirmiyor.siyaset siyaset, valla bıktık bu siyasetten. daha altı ay önce çapulcu dediğin elemanlara sen koskoca kanalı emanet ediyorsun, istediği gibi at koşturuyor, ne kadar gezici varsa projelere dahil ediyor,paraları da haliyle cukka ediyor, bölüm başına engin altan düzyatan'a 60 bin lira veriyorlar en basitinden. kardeşim bu adam gezide provakatörlük yapmıyo muydu?sen de ooo diriliş, ooo filinta diye ortada dolaşıyorsun.bu müslümanları kandırmak ne kadar kolay ya rabbi.
trt'nin bana göre en kaliteli dizisi.yerlerde sürünen yerli dizilerden sonra bu dizi çok iyi geldi.ancak türkiye'deki yerli diziler iyi bir çıkış yapıyor, bir süre izlendikten sonra dizinin kalitesinde düşüş oluyor.umarıöm aynı şey bu dizinin de başına gelmez.
-- spoiler --

2.bölüm süleyman şah'ın gündoğdu'ya attığı osmanlı tokadı.mp4
ertuğrul'un atabeye sarayda verdiği tarihi ayar.mp4
muhyiddin ibn-i arabi'nin tapınakçıların üstadına verdiği tarihi ayar.mp4
öyle değil mi nasır.mp4
süleyman şah'ın halep emirine verdiği efsane ayar.mp4
14.bölüm ertuğrul'un nasır'a attığı yumruk.mp4

-- spoiler ---
dizideki kılıç kullanılan sahneler fazlaca kanlı. başka bir kanalda yayınlanıyor olsaydı çoktan yasak ya da sansür getirilmiş olurdu. trt bu anlamda ayrıcalığını fazlasıyla kullanıyor. konusu ve senaryosu itibari ile gençlerin ve çocukların izlemesi gereken bir dizi iken kanlı sahneleri yüzünden çocuklara tavsiye edemiyoruz. zaten dizinin bitiş saati benim için bile çok geç, çocuklar izlesin diye yapılmamış anlaşılan.
21. bölümden bir replik:

"ahlat ki ulu bir şehirdir. nice evliyalar nice alperenler orada meftundur."

bir tarih dizisinde, üstelik osmanlıyla ilgili bir tarih dizisinde, hele de trt gibi bir kanalda yayınlanan bir dizide, böyle bir hata hoş durmadı.

hata ne mi?
hatayı farketmeyen yazar sözlüğü terketsin lütfen.

not: terketmek yok elbet. öğrenmek lazım.
2.sezonun fragmanı oldukça heyecan verici. moğal istisalı bu sezon işlenecek. umarım yalan yanlış olaylara girmeden, reyting kaygısına düşmeden okumayı bilmeyen bizlere tarhi bi nebze olsun anlatırlar.https://www.youtube.com/watch?v=tpcdbpmjvs0&feature=youtu.be
hiçbir film'den tarih öğrenilmez, tarihi anlamda birçok yanlış ihtiva ediyor.lakin eski devirlere hasret bizler için kıyafetler yaşantılar felan gayet güzel ve bu açıdan izlenilmesi hoş bir dizi.