muhafazakar erkeklerin kendine uygun olmayan bayanlarla evlenmek istemesi – dertli sözlük
davul bile dengi dengine ata sözüne mukabil konuyla ilgili psikanaliz bir açıklama;
imdi üç davul mevcut.küçük,orta, büyük.
küçük, muhafazakar erkeğin kız kardeşine benzer hanım ablalar.
orta, muhafazakar erkeğin kendine uygun olmayan hanım ablalar.
büyük, muhafazakar erkek.
orta boy davulun sesi küçük boyu bastırdığı için muhafazakar erkek küçük boy davulun varlığından haberdar olsa da(*) orta boy davulun uzaktan hoş gelen sesine aldanabilir.nefsani algılar kendine eş büyük bir davul bulamasa da orta boy ile idare edebileceğini düşündürür.küçük boy aday adayı bile değildir evdeki bacısı gibi biriyle evlenmek istemez çünkü...
(*)
gayet normal bir istektir. zira muhafazakarlık bir tür oportünizmdir. değer olarak geçmişinden gelen çoğu değeri muhafaza eder. bu değerler arasında karmaşa yaşayan ya prensip yoksunu yahut prensip mağduru bir insandan milli veya dini prensiplerle çelişen bir fiil beklememek anormaldir.

(bkz:bir koltuğa iki karpuz sığmaz)
kendine uygun olanların ne kadar uygun kaldığının meçhul olduğu bir zamanda, uygun olan olmayan ayrımının yapılmasını bile doğru bulmuyorum. muhafazakar erkek islama ne kadar uygun, muhafazakar bacı ne kadar uygun ve yaşayışı daha farklı olan kızımız ne kadar uygun değil... bunların birbirinden farkı yok, muhafazakar kızın gizli tuttuğunu öteki kız aleni yaşıyor. erkek aynısı ve aynısının mavisi arasında seçim yapıyor. müslüman, yalnızca müslüman biri için ise evlilik, küfüv iledir. çiftleşme hürriyeti elde etmek için evlenilen toplumda, küfüvden bahsetmek, bugünün kışır ezbercisi muhafazakarlarına bir boy büyük gelir.
uygun olmayan bayanların muhafazakar erkeklerle evlenmek istediklerini gösterir. (eğer öyle bişey varsa) (allah aşkına uygun olmayan bayan nedir ya biri bana bunu açıklasın)
muhafazakar erkek ne uygun olmayan bayan ne? kime göre muhafazakar kime göre değil? kime göre uygun kime göre değil?sadece kendini mükemmel zanneden ailelerin veya aile sakinlerinin kendi kendilerine göre belirlediği kurallar ve anlayış çerçevesince ortaya atılan asılsız bir anlayış. allah bilir neyin kime ne derece uygun olduğunu kul değil.(bkz:insanlar haddini bilmedikçe başları yukarı kalkamayacak)
giyimine sövdüğü i̇slamcı kızların peşinden koşan i̇slamcı erkeklerdir. niyeti gayet salihtir!!!! zira kızı düzeltip sevap! kazanacaktır.