zaman gazetesi – dertli sözlük
i̇nsanların zorla yıllık hatta ömürlük abone ettirildiği, sonra da 1 milyon tirajımız var diye caka satan yayın organı.
tirajının büyük bir çoğunluğu abonelik yöntemiyledir. bu aboneler de ikiye ayrılır. birinci grup bizzat parasını kendisi veren abonelerdir. ikinci grup ise parasını işadamlarının ödedikleri abonelerdir. hangi grubun çoğunlukta olduğunu tam tespit edemedim. ne desek yalan olur.
zamanın gölgesinde kalmış bir gazetedir.
ağbiler yok mu herkese abone ederler .(en çok okunmayan gazete olur)
niye mi?
sitelerin önünde en çok yerde olan gazetedir.
-sabah gecerim önünden yerdedir
-akşam yine aynı yerinde durur.
'seni bidaha ki sefere okucam dedirten gazete...'
zamanında zorla abone edildiğim gazete.önce abone olmazsan yaptıkları denemelere sokmamakla tehdit ediyorlar.ki deneme parası verip girebiliyormuşsun.sonra o gazetenin yan ürünü olan bir dergiye abone etmeye uğraşıyorlar.daha da sonra bu gazeteden bi tane de hapishaneye yolla diyorlar sonra sonra sonra...asla bitmiyor.bitti.kurtuldum elhamdülillah.
25.yıl kutlamalarına başbakan'ın bakanlarıyla beraber çıkarma yaptığı gazete. ak parti-cemaat arasında ayrılık var diyenlere güzel bir cevap verilmiş. bize de kıskanlar çatlasın demek kalıyor.
haberlerine güvenmediğim, taraflı olmasını değil taraftarı olduğu tarafın daima haklı olduğunu haksızsa bile haklı olduğunun söylenmesi gerektiğine inanmasını eleştirdiğim gazete.
kendi projelerinden başka bir gündeme pek yer vermeyen, özellikle bazı mevzulara kasıtlı olarak duyarsız kalan, aşırı tarafgir ve öğrenci evlerinde çay içerken yere sermekten başka pek de iş görmeyen ama nasıl oluyorsa 3 aylık bebeklerin adına bile geldiği için satışında rekor seviyeye ulaşan bir gazete.
mit müsteşarı hakan fidan'a dava açan savcıya sahip çıkarak israil'le, oda tv'yle, sözcü gazetesiyle ortak noktada buluşan gazete.
hakan fidan'a dava acılması demek başbakan erdogan'a dava acmak demektir.
2002'den buyana kendilerine hertürlü imkanı sağlayan başbakan ve ekibine gülen cemaatinin vefası bu kadarmış.
herşey onlar için menfaat demekmiş. bu olay bizlere bunu öğretti.
--! spoiler !--
gülen cemaatinin vefası bu kadarmış.
herşey onlar için menfaat demekmiş. bu olay bizlere bunu öğretti.

--! spoiler !--

bir haberden ancak bu kadar sert bir yorum çıkabilirdi. yaratılmaya çalışılan
cemaat- hükümet ihtilafı imajını tamamen yeme durumu.
başbakanın zaman gazetesi 25. yıl kutlamalarına katılması, hüseyin gülerce başta olmak üzere pekçok yazarın hükümet ile ilgili destek yazılarının görülmemesi hali.

şimdi bu iddiaları destekleyerek ümmeti bölme gayretine çanak tutmak değil midir?

hakan fidan olayı bir yargı olayıdır ve herkesin bu duruma tepkisi farklı olabilir. nitekim pekçok muhafazakar aydında hükümeti bu konuda eleştirmiştir.

kafalar dar olmamalı...


edit:tüm entry leri baştan okuyunca bu mahallede bu kadar sevilmemesi çok şaşırtıcı. farklı cemaatlerdir doğrudur ama nerdeyse nefret söylemi vardır bu işte. ayıptır.

ayrıca malcolm 27/01/2012 tarihinde kıskananlar çatlasın derken şimdi vefasızlık diyor. garip. gerçekten garip.