açıköğretim fakültesi – dertli sözlük
ikinci üniversite olarak düşünüldüğünde, okumak isteyip de imkan bulunamayan bir bölümün okunmasına imkan veren örgün olmayan eğitim kurumu.(*)
kıymeti bilinmeyen üniversite. hakkını verirsen bilgi sahibi olarak mezun olabilirsin. üstelik evinizin konforundan vazgeçmeden..
üniversite mezun sayısını artırmak için düşünülmüş fakat boşta kalan üniversite mezunlarının sayısını artırmış uygulama.
dönem sonu sınav sonuçlarını açıklayan fakültemsi. başta heyecanla başlarsın sınavlara çalışırsın falan sonra usanır, yatarsın. i̇şte öyle bir şeeey.
bundan yıllar yıllar önce 1. sınıfı başarıyla geçmiş meraklı arayan, iyi ortalamaya sahip bir öğrenci olarak bölümümde çift anadal veya yan dal yapılamadığını öğrendiğimde mecburen ve hüzünle başvurduğum program. i̇lk önce bunu öğrenenler şaşırır ve dalga geçer. çünkü bölümünüz zaten ''sizi kurtarır'' gözüyle bakarlar hep. ama sonra arkadaşlarının hepsinde domino etkisi yaparak ''ya ben nasıl başvuracağım?, çıkmış sorular nerdeydi?, sınavda giriş yerlerimiz aynı olsun beraber gideriz.'' noktasına gelinir. :)
uzaktan eğitim veren fakülte. bu dönem gelen yeni bir uygulamasıyla yaz okulu da çıkarmış bulunmaktadır.