bilgisayarda ders çalışmak – dertli sözlük
başarı oranı oldukça düşük olan, başaran kişilerin dikkatine hayranlık duyduğum durum
başlangıçta bi 10-15 dk (*)çalışır malum kişi. sonra yavaş yavaş internete kaymalar başlar bi ders bi internet moduna geçilir...

ya sonra ?

sonrası; ödev dosyası simge durumunda ezik ezik dururken malum kişi internete dalmış yanına da şöyle bir müzik listesi ayarlamıştır. hatta yer kaplamasın diye simge durumundan da şutlanır ödev. ya özensiz bir şekilde bitirilmiştir ya da ertelenmiştir. ha ama ödevler vardır ki modemi söktürür o da ayrı bir durum (*)

(bkz:zor iş)
tam bir irade işidir. internet, dertli sözlük bir tık ötede dururken ders çalışmak...bu manasıyla da üniversiteye hazırlar. ayrıca yer yer dershaneden de verimli çalışma ortamları olabilir.teknolojinin nimetlerinden faydalanmaktır. lakin bu günümüz için geçerlidir. bundan 10 sene önce babalarımızın ders çalışılsın diye eve pc almaları tam bir fiyaskoydu.
(bkz:internette oxfort vardı da biz mi okumadık)
her işini internetten yapan, bütün dokümanları bilgisayar ortamında olan bir okulun öğrencisi olunca yapılmak zorunda kalınan şey olsa da bende çok kısa süre sonra ya da daha hiç başlayamadan, farklı eylemlerle yalan olur. oturup bunun hakkında sözlüğe tanım girmek de bu eylemlerden biridir. (*)