neden eksi oy aldığı anlaşılmayan tanımlar – dertli sözlük
çok kafa yorulmaması gereken 'tanımlar'dır.
insanların her birinin bir alem olduğunu her biri alem olan alimler hep söylerler. her alemin de kendine göre değişik iklimleri vardır. ve bazen bizim verdiğimiz doğru tohum o alemin yanlış iklimine denk gelebilir. belki o eksiyi veren arkadaşımız, ertesi ay yine denk gelse artı verecek. bilinmez. kalbi ferah tutmalı.
#403348 neden eksi oy verildiğini anlayamadım. galiba olaya ideolojik bakanlar var. tavsiyem mazlumun yanında bulunmaları.
işte resmi:
(http://imgz.rotahaber.com/rotahaber/newpics/news/080120121807399256209_2.jpg)
takmamakla birlikte bir üstteki yoruma katıldığım mevzudur. mesela şu eksilenmiş:
"evinde oturan yüzde 50; evinde oturmadığı söylenen yüzde 50'nin her gün selamlaştığı komşusu, çocuğunun okuldaki öğretmeni, alışveriş yaptığı esnafı, kendisini tedavi eden hekimin hastası, askerlikte devresi, yediği içtiği ayrı gitmeyen arkadaşı hatta kardeşi, anası, bacısı, dedesi, babasıdır. her ne kadar sokaklara dalacakmış gibi gösterilse de allah korkusu olup cinayet işlemeyecek, birileri istiyor diye durduk yere iç savaşa malzeme olmayacak memleketimin güzel insanlarıdır."
yani şöyle mi olmalıydı:
"evinde oturan yüzde 50; evinde oturmadığı söylenen yüzde 50'yle kavga eden, kesinlikle onlarla iletişim kurmayan, istenildiği an sokaklara dalan allah korkusunda bihaber cinayet işleyebilecek, birileri istiyor diye durduk yere iç savaşa malzeme olabilen memleketimin pek de güzel olmayan insanıdır..."
efenim?
o nedenle aslında nedeni anlaşılsa bile şahsımca çok da umursanmayan mevzudur. zira, söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...