elektrikli süpürge – dertli sözlük
büyük gövde başta olmak üzere ondan çıkan hortumsu uzantıya bağlı demir kısım ve ucu yassılmış (yerde kolaylık sağlasın diye), dünyanın en gıcık seslerinden birini çıkaran ev aleti.
kabusluk alet. üst kattaki teyzenin sınav sabahının köründe, annemin film izlediğimde büyük bir şevkle çalıştırdıkları; çok sık bozulan; sürekli küpelerimi ve boncuklarımı derinliklerine gömen bi şey işte.
bu süpürge ile ev temizliğine başlandığında ayakaltında dolaşan insan görmek istemez hiç kimse, eminim çünkü 1.85 lik adamın yakasından tutularak balkaona atıldığını gördüm, evin hanımı süpürge açacakmış da.
nefret ediyorum bu aletten.kitap okuyorsun okutmuyor, film izliyorum replik olsun muhabbet olsun hic biri anlasilmiyor.. bütün bunlar yetmiyor gibi hadi dısari cıkın dedirtiyor annelere...
hiç kimsenin sevmediği ama temizlik konusunda annelerimize ve eşlerimize çok büyük kolaylık sağlayan temizlik aletidir. sesinden rahatsız olanlar için sessiz çalışanıda üretilmiştir. i̇steyen mağazalarda bulup alabilir.
temizliklerin başrol oyuncusu. temizlik yaparken yerlerden çok evdekilerin üstüne tutmayı severim:).