cemaat – dertli sözlük
40 yıllık bir yolculuğun ardından sonu gelen oluşum. bir düş gibi göründü ve yok oldu.oysa başlangıçta ve 80li ve 90 lı yıllarda; nasıl da parlıyordu. eğitimli, vizyon sahibi müslümanlar yetiştirmeye çalışan ve bu yanıyla klasikleşmiş görüntüleriyle eğitimsiz, kendi halinde, miskin, islam'ı zorlama yorumlarla veya islami kaynaklardan düpedüz çıkarımlarla ürettikleri softalık ve yobazlık formunda yaşayan müslümanlardan ayrışan bir görüntü veriyorlardı.cemaat'in görünürde ılımlı ve farklı kültürlere olan saygılı yaklaşımını diğer bir takım müslüman gruplarda gözlemleyemiyorduk. . ancak zamanla cemaatin neye hizmet etmek istediği konusundaki bazı işaretler, belirginleşti. hedef ve hizmetlerin daha hoşgörülü, gelişmiş, eğitimli bir islam toplumu olmak değil küresel sermayeyi elinde tutan derin yahudilerin ve işbirlikçisi olan avrupa ve amerikalıların siyasetlerine ve çıkarlarına uygun bir türkiye rejimi, ekonomisi ve dış politikası; "yine onların isteğine uygun olarak yönetilebilsin" diye çalışan ancak bunu şaşırtmacalı olarak dindar müslüman bir örgütlenmenin eliyle yapabilecek şekilde üretilmiş bir cemaat olduğu gerçeği açığa çıktı.
bir zamanın öcü kelimesi şeriat ve bir zamanınki tarikat iken şu günlerde cemaat aynı yere konulmamak gerektir.zira islam ümmeti bir cemaattir. islam kendisi de bir nevi cemaattir. islam cemaatlerden müteşekkildir. kainat dahi bir nevi cemaatler teşekkülüdür ilaahir.nasıl islam içinde 72 fırka-ı batila vardır, çıkar, türer, dalalete düşerler.. 'islam namına' der hata ederler.. onların hatası islam kavramına ve islama nakıse ve halel getirmez ve leke bırakmaz.. aynen öyle de, cemaat lafzını ve sistemini kirletmekle bunu dileyenlerin ekmeğine yağ sürmemek lazım.fetöcü teröristleri öne süre küfür milleti (amerikasından siyonist lobilere hepsi tektir) dediler: ''bu cemaat kisvesindeki münafıklar bu işi başarırsa ne ala, başaramazlarsa islam, cemaatler ve sair mukaddesat çok zarar alacaktır'' diyerek planlar kurdular..bu planlar muvaffak olmamak için cemaat kelimesine çok tekid yapıp bir zaman şeriat kelimesine tarikat kelimesine ve kavramına ve sistemine yapılan saldırıyı yapmamak lazımdır.
ümmetin bir numunesinin bir araya gelerek oluşturduğu topluluktur. i̇ş bu toplu eylem esnasında farketmeden haller ortaya konulup diğer hallerle benzeştikten sonra yeniden takınılır. allah bu ümmeti bir daha cemaatsiz bırakmasındır.