kudüs – dertli sözlük
asitane-i enbiya, peygamberler otağı, peygamberler yurdu... göğe kurulmuş bir merdivenin, miraç'ın bir ayağı olan şehir... mekke'ye kardeş olan şehir... i̇lk kıblemiz...yalnız bize değil, bizden önceki ümmetlere de kıble olmuş, yurt olmuş şehir... kendisine verileni eskitmeyen, kaybetmeyen, saklayan bir eski zaman sandukası...
bazı acılar vardır, sürekli hatırlanması gerekir. acıya sebep her ne ise ortadan kalkıncaya kadar hatırlamak gerek. acıya da alışır insan... bazı acılara alışmak ruhu alçaltır, kişiliği perişan eder. alışmamak, direnmek, hatırlamak bazı acıların tek panzehridir.http://www.yenisafak.com/yazarlar/akifemre/ramazan-hilali-kudusten-dogar-2029551
coğrafi değil, imani bir meseledir demişti rahmetli erbakan hoca. kitaplığımda göze çarpan en anlamlı söz bu aralar.
maaile geride bıraktığımız mart ayında 3-4 günlük bir kudüs ziyareti yaptık.

o günden beri her fırsatta şunu söylüyorum:
daha önce hiçbir şey için bu kadar şiddetli bir şekilde herkes mutlaka yapmalı dememiştim.

orada bulunan her zerrede insanlık tarihini seyrediyorsunuz.
dünyada bakşa hiçbir şekilde öğrenemeyeceğiniz-göremeyeceğiniz-hissedemeyeceğiniz bilgi ve de şuur oraya gitmekle ancak alınabilir.

not: bu sözlerim her inançtan ve meşrepten insan için geçerli.
önümüzdeki saatlerde yakın tarihinin en hareketli olaylarından birine sahne olması muhtemel.siyonistlerin işgale hazırlandığı şeyh cerrah mahallesinde çatışmalar başladı. mescid-i aksa'nın dışında yerleşimciler toplanıyor. sabah 7 gibi mescide saldırmayı planlıyorlar. içeride filistinli gençler savunmaya hazırlanıyor.allah zalimleri kahretsin. onlara ses çıkarmayan, engel olmaya çalışmayanları da bildiği gibi yapsın.
tarihinde sadece müslümanların hakimiyetinde olduğunda gün yüzü görmüş mübarek bir şehir.
mescid-i aksaya ev sahipliği yapan şehir. müslümanların şuursuz olmaları, aşırı taassupları ve envai çeşit zaafları taşımaları sebebiyle sünnetullah icabı elimizden kayıp giden topraklardır. zalim zulmünü yapacak tabi, zalime sövene kadar ona bu zulmü yaptırabilecek kudreti veren aciz suskun müslümanlara söv. sövmek ne işine yarar bilmem. kendinden başla dönüştürmeye sonra evinden sonra akrabandan... bayrakta salla elbet , kudüs bizimdir diye de haykır. lakin durma dostum. allah çevresini mübarek kıldığı mescid-i aksayı trend gündemlerde kaybetmiyoruz sadece. gün be gün ay be ay içten içe kaybediyoruz.