sevgisini belli edemeyen insan – dertli sözlük
bana hep "akra' îbni habis"in hikayesini ve kainatın sultanının (sas) o güzel cevabını «merhamet etmeyene, merhamet olunmaz.» hatırlatan insan tipidir..
(http://www.kuranvehadis.com/node/3271)
i̇stisnai olarak, yeterince belli edip anlatamayanları da mevcuttur bu insanların. anlatmak kadar anlamak eylemi de hali belirliyor.
bu konuyla alakalı karşılaştığım iki insan tipi var. birinci tiptekilere -odun- deseniz oduna hakaret etmiş olursunuz. o yüzden onlar hakkında düşünmeye hiç gerek görmüyorum. i̇kinci tipte olanlarsa biraz daha üzerlerinde düşünmeye değer insanlardır. çünkü bu tipteki insanlara karşı sevginizi her belli ettiğinizde maddi olarak size bir karşılık vermeye çalışırlar ve sizi aşırı maddi ilgileriyle boğarlar. hatta bazı durumlarda size bir tebessümün bile yeterli olabileceğini anlamazlar. bazıları diyebilir -efenim sevgi görmemiştir adamcağız,kadıncağız-. ama bu kadar basit değil sanki. çünkü hiç sevgi görmediğini bildiğim insanların nasıl sevmeyi becerdiklerini yeterince gördüm. bununla birlikte sevgiye boğulup hiç sevmeyi beceremiyenleri de çok gördüm. artık bu mesele bana bir tercih meselesi gibi geliyor. tercihinize göre de nasibiniz oluyor tabi.
korkuları perde olmuştur da kalbine sevgi güneşinin girmemesi için kapatmıştır bütün kapılarını. yine de öylece bırakılmayıp kapısı tıklanması gereken kişidir.
burada karşımıza çıkacak bir kaç soru var ama.
sevgisini göstermek ne???
öpmek mi, canım bir tanem hayatım balım vs vs demek mi, onun her ama her istediğini almak mı, her ama her daim yanında olmak ve onun yerine her şeyi yapmak mı???? sevgisini göstermek ne? i̇lla bunları yapmak mı?

bir babanın yorgun argın işten gelip o yorgunluğunu güler yüzü ile gizleyip ailesi ile vakit geçirmeye çalışması bir sevgi değil mi, her istediğini almayan anne veya babanın amacının, çocuğunun kendi emeği ile kendi ayaklarının üstünde durup güçlü bir birey olmasını istemesi sevgi değil mi, belki ona paralar veremiyor ama evinde huzur vermesi sevgi deģil mi, bazı durumlarda çocuğunu yalnız bırakmasında ki amacının yalnızken de güçlü olabileceğini bilmesini sağlamak değil mi ki??
her zaman her şey gösterilmez. i̇ster çocuğuna ister sevdiğine ister arkadaşına farketmez. bazen gösterilmemesi gösterilmesinden çok daha yararlı olabilir. gönülden gerçekten sev ve zarar verme. onun harici her şey tamamlanır.