sigara içenin karizmatik olduğu sanrısı – dertli sözlük
dumansız hava sahası olayıyla beraber yerlerde sürünen zandır. zira kaldırımlarda, dükkanların önünde soğuktan büzüşe büzüşe sigara içen insanlar çok da karizmatik görünmüyor.
sigara içen biri olarak söylüyorum o görüntü çirkindir ama brad veya penn içerse başka. karizmadan da ötesidir.
içene göre değişir.içen necip fazıl üstad olursa tabii ki karizmatiktir(*).ama mahalle arasında neyidüğü belli olmayan üç beş zibidinin içmesi gayet nahoş bir görüntüdür
hafız osman bedrettin hz.i dokuz yaşındayken hafızlığını tamamlamış, 93 harbinde erzurum müdafa edilirken okuduğu ezanla ve çarpışma sırasındaki kerametleriyle düşmanı geri püskürtmüş büyük bir ilim aşığıdır. en son mahmut samini hz.ne mürid olur. fakat hocasının tütün içmesinden rahatsızdır ve eli çubuklu hoca mı olur diyen şeytan aklını karıştırır.
bir türlü teslim olamaz, şüphesinden kurtulamaz. sonunda mahmut samini hz.i ona keramet gösterir. tütün içinse, müridlerin arasında tiryakiler vardır. bunun dumanı olmasa onları burada tutamam bunun için içiyorum yoksa keyifçisi değilim der. rüyalarında da uyarılan osman bedrettin sonunda hocasına teslim olur.

sigara hakkında tabii ki iyi düşünmüyorum. çok büyük kul hakkı olduğunu düşünüyorum. alimlerin eline de yakıştırmıyorum. lakin hakk dostlarını ayırmak için bu hikayeyi yazdım. onların işlerine akıl ermiyor.