dertli sözlük twitter sayfası – dertli sözlük
son zamanlarda baya aktif. ben yazar olarak tanımımı twit olarak paylaşmadım yahut başka yazarların tanımlarını paylaşmadım. neden acaba çok garip. bundan kelli paylaşmaya gayret edecem.
ziyaretçiler denilen şüpheli grubun bir bölümünün müsebbibi olabilir bence. orada paylaşılan başlıklara tıklayıp sonra tarayıcıyı açık unutuyor olabilir bazı insanlar.baktım, sözlüğe pek bir katkısı olur gibi gelmedi. vaziyet de ortada zaten.
sözlükteki önemli tanımlar mahlaslarla birlikte görselleştirilebilir, hediyeli yönlendirmeler yapılabilir. sosyal medya hesabım olmadığı için bilemiyorum ama muhakkak bir şeyler yapılabilir. nezih bir mecranın tanıtımında herhalde ecir vardır.
bence sözlüğün aktifliğinin bu kadar düşük olmasındaki en büyük sebep reklamsızlık. mesela düne kadar bir twitter hesabının olduğunu bile bilmiyordum (*) twitter hesabında güzide tanımlardan görseller hazırlanıp paylaşılabilir. mevcut durumda sadece başlığa yönlendirme yapılıyor ve bu da pek ilgi çekici gelmiyor.
bir sözlük yazarından beklediğimiz kelime bilgisi ve sosyal farkındalık... (*)https://twitter.com/dertlisozluk/status/1407031682050441227?s=19
hayatımda gördüğüm en güzel tweetlerden birisini atmış. harikulade, enfes, aliyyül alâ;

https://twitter.com/dertlisozluk/status/1407031682050441227

mesaj alınmıştır :)
bir süredir girilen tanımlardan paylaşım yapmıyor. hazır bir ivme yakalanmışken günün öne çıkan tanımlarından paylaşımlar yapsa fena olmaz kanımca.
bugün itibariyle yaptığı paylaşımları görsellerle de desteklemeye başlamış, hesaba renk katmıştır.