google – dertli sözlük
sesli arama hizmeti de veriyor. ne zamandır var bilmiyorum ben yeni gördüm.
ek: yalnız chrome tarayıcıda görebiliyorum.
sergey brin ve larry page'in dahi fikri. stanford'da domaini ilk kez alınan, lego oyuncaklarla ilk sunucusunun kasası yapılan, larry'nin ticari aklı ile sergey'in matematiksel aklını bir araya getiren ve ilk teknoparka geçene kadar altavista'nın kaynaklarından sorguları döndüren sonra kendi ağları ve sunucu alacak paraları artınca kendi robotlarını yazan bilişim firması. sonsuz döngünün yanlış yazımı ile ortaya çıkan fantastik bir isime sahiptir. günümüzün bir çok yerinde ürünlerini görebiliyoruz. maps, gmail, search bunların en çok bilinenleridir. glasses diye yeni bir icatları var. firma çim biçme makinesi kullanmıyor onun yerine 3 yıl önce bir koyun sürüsü aldı ve çimler uzayınca google plazanın bahçesine onları salıyorlar. ayrıca doodle'larıyla ünlüdür. ilk doodle'ları 90'ların sonunda ortaya çıksa da 2004 yılında tüm dünya tarafından bilinir hale geldi. bu işe garajda başladık denilen firmalardandır, candır hazreti google.
bir çok firmanın seo çalışması yaparak google'da üst sıralara çıkma çalışmasından önce adwords ile müşteri bularak sitelerine trafik akışı sağlıyorlar. bu aslında mantıklı, ancak kaliteli web tasarım ile kalite puanını artırarak çalışma yapmak verim sağlar. öteki türlü harcanan ile kazanılan arasındaki uçurum dağlar kadar oluyor. eğer adwords nedir ve nasıl kullanıldığı bilinmiyorsa adwords uzmanından yardım almak en mantıklısı.
http://www.crmmedya.com/google-adwords-reklamlari.htm
hazretleri denmesinin aşırıya kaçtığını düşündüğüm, insanların kullanımına sunulmuş bir kod dünyası. aradığını adam akıllı bulamadığın zaman sinir krizine girmene neden olan arama motoru.
dertlisözlük diye yazmayınca kimsenin bu sitenın varlıgından haberi olmayacagı şekilde saklayan bir arama motorudur
aranan kelimeleri dogru yada yalan yada özkaynagı gözetmeden istedigi sayfalara yönlendiren bir arama motorudur gelecek kuşagın bu arama motorundan uzak kalması gerekecek. şimdiden başkamak...
birşeyleri ararken işeye yarayabilir ama artık araştırma yapmak için kullanılmayacak motordur. artık yapay zeka eşlikçileri yeterli seviyeye ulaştıklarında google raf ömrünü doldurmuş olacaktır. yeni nesil dolaylı olarak zaten arama motorlarından uzaklaşmaktadır.