teravih namazı – dertli sözlük
her kim inanarak ve sevabını allah'tan bekleyerek ramazan'ı oruçla, gecelerini (teravih) namaz(ıy)la ihya ederse, anasından doğduğu gün gibi günahlarından temizlenmiş olur" hadisinden de gördüğümüz üzere ramazanda ihmal edilmemesi gereken önemli bir ibadet.
razaman aylarında yatsı namaazını müteakip profesyonel diyanet spor hocalarının önderliğinde kılınan devamlılığı sağlanırsa ramazanda kilo almak yerine kilo vereceğiniz alternatif spor dalı.

(istisnalar mevcut tabii ki huşu ile namaz kılıp ahanda olay budur diyebileceğiniz türden imamlar mevcuttur.)
peygamber efendimizin ilk 3-4 gününü cemaatle kıldırdığı,diğer günlerini evde kıldığı, ramazan aylarında ihya ettiğimiz,secdelerle allah a yakınlaştığımız sünnettir.
her gününün farklı anlamı olan, inananlar için adeta bonus sevaplar kazanma şansını sağlayan, hiç bitmesin diye üzüldüğümüz ve her yıl ramazan ayında "sınırlı sayıda" kılabildiğimiz namaz..
bu zamana kadar hiç tam kılmadım ben teravih namazını. küçükken counter-strike oynamaya kaçırverirdik arkadaşımla. bir seferinde 8 rekatını kıldık tam kaçacaz, başladılar yeni rekata. hödük gibi kaldık amcaların önünde. o anı hiç unutamam. salak gibi de 3.safta mıydık neydik.. bu sene tam kılacagım, hem de eyüp sultan camii'nde inşallah.
her defasında sen küçüksün diye yerimi alanların olduğu namaz...ve insanların ayn anda secdede olduğunu bilmek ve dua etmek mükemmel..