gençlik – dertli sözlük
i̇nsan ömrünün mevsimlerden oluştuğunu düşünürsek eğer ömrün baharıdır.. her şey bir bahar havası içinde canlı ve güzeldir.. enerji doludur.. allah katında ve sevgili peygamberimizin gözünde bu çağda yapılan ibadet daha değerlidir.. bazıları bir kaç mevsim yaşar, bazıları bütün mevsimleri yaşar, bazıları da hiç bir mevsim yaşayamadan bu dünyadan ayrılır.. eğer baharımızı yaşıyorsak ibadet ve kulluğumuz ile cennet bahçelerimizi yeşertelim ki rabbimiz ve rasulünü üzmeyelim..
vakit geçmeden, ömürümüz bitmeden, dallarımız diri, yapraklarımız yeşil, idrak köklerimiz açık ve zinde iken neden kendimizi soldurmak neden! sen yap mükafatını -gölge- ile o zaman anlayacaksın anlayacaksın...
kehf suresiyle birlikte olan için asla bitmez...
"innehum fityetun amenu birabbihim ve zidnahum huda"..
"onlar rablerine iman etmiş yi̇ği̇t gençlerdi̇..biz de onların hidayetlerini arttırmıştık..." kehf 13
günümüzde eğlenilmesi, gezip tozulması, vur patlasın çal oynasın bir devir sürülmesi için lanse edilen ömrümüzün bir zaman dilimi.
efendimiz (s.a.v) allah teala’nın ibadet eden genç ile meleklerine övünüp “bakınız benim kuluma, kendi şehvet (ve nefsani heveslerini) benim için terk etmiştir” buyurduğunu haber verir.
(http://forum.islamiyet.gen.tr/dini-sohbet/54643-ibadetle-nurlanan-gencler.html)
olması gereken 'benim olmadığım yerde kimse yoktur! ' fikrini besleyici bir dâva ahlâkına kaynak bir gençlik n.f.k'