sözlük e cep telefonundan girmek – dertli sözlük
gözleri kısıp, şöyle uzaklara bakarken, başlangıçta kısık bir ses tonuyla başlayıp gittikçe vurguyu artırarak "yazar, her durumda ve her yerde yazar" diye racon kesmek..
aklınıza gelip de unutmadan veya heyecanınız kaçmadan sözlüğe eklemek istediğiniz bir tanımı yazabilmek için sizi bilgisayarınızı açma ritüelini gerçekleştirmekten ve açınca da hemen kapatamamaktan kurtaran eylemdir. ancak şöyle bir sıkıntısı da vardır: girdiğiniz tanımlar sözlüğe hiç eklenmeyebilir veya yanlış bir başlık altına eklenebilir.
akıllı olmayan telefonlarda(*)) girmek için bir dünya çaba harcayıp ve nihayetinde girdikten sonra sözlüğe tekrar bilgisayardan girince, girmiş olduğun tanımların olmaması hali...
her an, otobüste, dolmuşta, piknik ve mangalda, trende kısacası ev ve iş yeri dışında her yerde, sözlüğe girip içindeki konulardan feyz alabilme olanağı sağlayan iletişim aracından sözlüğe girmekten mutluyum, tabi her ne kadar bu saydığım yerlerden sözlükte yeni olduğum için giremesemde, ilerleyen zamanlarda yaşayacağım bir durum. bu arada gencdergisi sitesinde okuduğum yazı geldi aklıma " şimdiyi ve geleceği okumak "
günde 15 saatten fazla açık duran bilgisayarımı kapattığım ender zamanlarda sözlükten kopamama durumundan ötürü yaptığım şey. sözlüğü o kadar seviyorum ki uyumadığım zamanlar hep açık olsun istiyorum. hatta şarjımı bitirecek olmasa uyurken bile açık olsun isteyeceğim. (*)(*)
gayet zevkli bir eylemdir şeklinde bir tanım yazacakken klavyenin beni benden alıp derde salması ile hevesimin akıllı telefonun yarım aklına takılması bir oldu.