zorunlu eğitim – dertli sözlük
ulus-devletin varlığını devam ettirebilmek için icad ettiği sistemdir. insanlık tarihine 19. yüzyıl sonları, 20. yüzyıl başlarında girmiştir ve her geçen yıl daha da normalleşmiştir.
öyle ki, zorunlu eğitim insanların zihninde olmazsa olmaz hale gelmiştir.
burada şu sorunsal gündeme gelebilir: eğer zorunlu eğitim olmasaydı birçok çocuk hayata atılamayacak, ebeveynlerinin kölesi olacaktı...
ama bu sistem de devletin 6 yaşından itibaren çocukların zihinlerini tektipleştirdiği bir sistem ve bu sistem yıllardır mutlak itaat şiarıyla bu genç beyinlere ideolojilerini pompalamakta, onları zihinsel bir hapse sürüklemektedir.

ben bu ideolojiyle çocuğumu yetiştirmek zorunda mıyım?
--- iktibas ---

kişilik eğitiminin daha ana rahmindeyken başladığı bilinirken, yetişme çağlarının hemen tamamı devletin belirlediği formatla zorunlu eğitim içinde geçen çocuklarımızın müspet değerlerden yoksun kılınması, kabul edilebilir bir şey değildir.

(ahmet taşgetiren)

--- iktibas ---
müslüman hayat boyu eğitim sahasında bulunduğu için aslında zorunlu bir eğitim sürecindedir. zorunlu eğitim siz eğitim sisteminizi, hangi hayat düzenine, hangi referansa göre kurarsanız kurun, kaçınılmaz olandır.
diyelim osmanlı'yı canlandırdınız,
lonca teşkilatı bir eğitim yuvasıydı. dolayısıyla okullu olmayan alaylılar bile zorunlu bir eğitim sürecinden geçmiştir.
diyelim selçuklu'yu canlandırdınız,
ahi teşkilatı bir eğitim yuvasıydı. dolayısıyla okullu olmayan alaylılar bile zorunlu bir eğitim sürecinden geçmiştir.
diyelim asr-ı saadeti tekrar canlandırdınız.
rasulullah (sav)'in sohbet meclisleri bir eğitim yuvasıydı. dolayısıyla sahabeler zorunlu bir eğitim sürecinden geçmiştir.