ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılması – dertli sözlük
"başörtüsü artık serbest" söylemiyle yayınladıkları bir yönetmelikte nasıl bir zihniyetin ürünü olarak konulduğunu hiç anlamamıştım zaten; kaldırılması isabet olmuş.yalnız şunu belirtmeliyim, birçok değişiklik gibi bu değişiklik de birkaç dirençli(*) müslümanın uğraşı sonucunda gerçekleştirilmiştir. okulların açıldığı ilk hafta birçok ortaöğretim ve lise okullarından bu tür mağduriyetlerin yaşandığı haberleri ortaya çıkmıştı. benim bizzat bildiğim (*) üç vakıa mevcut. veliler geri adım atmadılar; elhamdüllah birileri de konuyu çözüme kavuşturdu.
başörtüsüne füruat diyenler bu durum için de beddua hazırlığı işine girişmiştir diye düşünüyorum.
serbestliğin ışid operasyonunun gündemde olduğu bir zaman diliminde gelmesinin tesadüf olduğunu düşünmüyorum. okulların açılalı neredeyse iki hafta oluyor.

yeni türkiye lafzının boşa çıkmaması için olası bir operasyon durumunda müslümanlara 'sus payı' olarak verilmek üzere bekletilmiş gibi. siz hazımsızlara cevap veredurun, onlarla oyalanın biz de şu operasyon işini halledelim vs.
iyi politika ama çok acı.
ortaokul döneminde kendi isteğiyle başını örtmüş biri olarak söyleyebilirim ki o dönemde allah'ın emri diyerek, gerekli görüp, gerçekten çok isteyerek başımı örtüp okula gidince açmak zorunda olmak hayatımın en rahatsız edici durumuydu. başörtüsüyle okulun bahçesine bile giremiyor olmamdan dolayı inanılmaz sinirim bozulur, bir türlü anlayamazdım nedenini. daha sonra lisede de üniversitede de çok sıkıntısını yaşadım ama artık durumun farkında olduğum için, ne yazık ki bu yasağı kanıksadığım için ve galiba biraz daha az duygusal tepkiler vermeye başladığım için allah ıslah etsin deyip geçtim herhalde. ama ortaokulda o baskıyı hiç kaldıramadım.
o yüzden sevindim ben. hayırlı olur inşallah.
yıllarca müslümanlara çileler çektiren kesimlerin ne kadar az ve ne kadar aciz olduğunu gözler önüne seren hak teslimi hadisesidir.
özgürlükler dini olan i̇slamiyete karşı sabote edilen bir uygulamaydı ve bu işe son vermek de bir o kadar özgürlükler dini olan i̇slamiyete ve bu dinin mensuplarına yapılan bir hayırdır. bu özgürlüklerin devamını temenni ederiz.