yeni yetme kızların ev işlerinden anlamıyor oluşu – dertli sözlük
ailelerin zamanın sözde gerekliliklerine en iyi şekilde kızlarını hazırlamaya çalışırken geride ev ve aile hayatına dair bilgi ve becerileri vermemesinden kaynaklanan durum.

yani; ''aman yavrum dersini çalışsın ben odasını süpürürüm, yemeğini yaparım, çarşıya pazara göndermem derslerinden geri kalmasın'' anlayışıyla temizlikten bi haber, makarna yapmasını bile bilmeyen kızlar türüyor.

üniversiteye gidince öğrenci evine yerleşince ise ceremesini, pasaklılıklarını arkadaşları çekiyor.

yeri gelmişken bunun yanında birde ev işlerinden anlamayan erkekler konusu var.
analarının kocaya karı değil düzene köle yetiştirmesinden kaynaklı bir durum.

edit: kocaya karı, çocuğa ana, karıya koca... ailenin aile yetiştirmesinden bahsettim. sakin lütfen.
kocaya karı yetiştirme zihniyetindeki insanlar olduğu müddetçe desteklediğim durum. anlamayın kızlar, anlamayın. hiçbir işlerini de yapmayın şu bağnaz zihniyetin. sanki köle alıyorsunuz ya. hay allah'ım. hem yeniyetme nedir bu nasıl bir yobaz tabir. i̇yi misiniz arkadaşlar?

edit: eksilerinizi verdim kardeşlerim. hayırlı olsun.