yürümek – dertli sözlük
bundan 100 yıl önce mecburiyetten yürümekteyken, bu eylemi ısrarla yapmayışımız (*) sebebiyle artan kilomuzun bedenimize yaptığı menfi etkileri (obezite , hipertansiyon , diyabet , hiperlipidemi) geriye çevirebilmek amacıyla hekim ısrarı neticesinde (*) yaptığımız eylem haline gelmiştir.
yağmurdan sonra yapılırsa harika bir eylemdir. yağmurun verdiği hoş bir serinlik ve ardından yayılan o hoş yağmur kokusu gerçekten bir nimet.
zihin açıcıymış. araştırmalara göre günlük en az yarım saat yürümek gerekliymiş.
i̇şten eve olduğu zaman baya sinir ve stres atıcı bir eylem. maddi manevi önemli bir olay. kilo almayınız yürüyünüz efenim. sağlığın başı ideal kiloda olmak.
"bu yola girmek her şeyden vazgeçmiş olmayı gerektirir, aynı zamanda bu vazgeçişini itirafı ve ilanı demektir. bütün gerekçeler geçersizdir; böyle inanmak gerekir. çünkü bir kez bile gözünü kırpan, sonsuza kadar kaybeder. inanmış insanın bu yolda gözünü kırpması, nişan alan bir insanın,tetiğin düştüğü anda gözünü kapamasına benzer ki, bu da ürkeklik,korkaklık ve eylemin bütünüyle kaybedilmesine neden olabilecek bir yanlışlıktır."nuri pakdil.