nesnelerin interneti – dertli sözlük
akıllı araç ve gereçlerin meydana gelmesine sebep olacak durum. 5 g ile hayatımıza girecek. avrupa'da ve abd'de altyapı çalışmaları devam ediyor. 2020 yılından sonra akıllı aletlerin her alanda kullanımı sağlanmış olacak.

4. sanayi devrimi bünyesinde dile getirilen konudur. akıllı ev eşyaları, akıllı otomobiller, akıllı sanayi makineleri vs. birçok düşünce mevcut. araç ve gereçlerin internete bağlanması, üretimin tek elden yapılması, ev aletlerinin daha konforlu ve verimli kullanılması, trafiğin ve yol düzeninin rahat sağlanması, kısaca insanların hayat konforunun artırılması düşüncesiyle ortaya atılmış bir çalışma.

böyle bir konuda en önemli husus güvenliğin nasıl sağlanacağı konusudur. bunun için birçok siber güvenlik firmasının çalışmaları var. üstüne üstlük dünya üzerinde siber konularla yeni yasalar gündemde.

daha önce 4. sanayi devrimi konusunda bir takım konulardan bahsetmiştik. nesnelerin interneti insanların yaşamlarına konfor sağlayacağı ölçüde, hayatı tek düze hale getirecektir. insanı kontrol edilmeye ve manipülasyona açık hale getirecek ve doğa ile olan bağlantısını daha fazla koparacaktır. insanın zihin aktivitelerini kullanarak yapacağı birçok işi bu akıllı aletler üstleneceği için insanın zihni faaliyetleri azalmış olacak, bu durum alzheimer ve demans gibi hastalıkların da yaygınlaşmasına neden olacaktır. dolayısıyla teknolojinin gelişmesi ne kadar konfor meydana getirse de insanın doğal yaşam alanına bir müdahale olduğu için insan fıtratına zararlı olmaya devam edecek.