dertli sözlük dergi – dertli sözlük
aylık bir dergi fikrim var, sadece sözlük girdilerinden oluşur.

amaç: herkesin her an göremediği, kaçırabildiği güzel tanımları toplamış komprime tarzda sunmuş oluruz, iştah açar.

nasıl: seçiciler, tasarımcılar, editörler olarak çalışırız.
-seçiciler: herkes seçicidir, ''dertli sözlük dergi x.sayı seçkisi'' diye başlık açılır, herkes oraya dergide yer almasını düşündüğü güzel entrynin numarasını girer,
-editörler: sayının başlığındaki entrylerden, kendi de üstüne katarak araştırmalar yaparlar, bunları tasarımcılara gönderirler
-tasarımcılar: kendi tasarım zevklerine göre tasarladıkları sayfalara editörlerin yayın-kurgu fikriyle birlikte gelen entryleri dergiye yerleştirirler

herkes buraya birşeyler yazarsa, hem olup olmayacağı, hem varsa başka fikirler hem varsa çalışmak isteyenler belli olur, yok bu başlık hareketlenmezse yapılmayacağını da anlamış oluruz, kim ne yapabilirse buraya lütuf buyursun, görsel seçmek, entry seçmek, herhangi bir tasarım programını bilmek, bir entry nin görselleştirme işini yapmak, bir sayfayı tasarlamak, index çıkarmak gibi sayısız iş var, hepsi imdattır.
dergi yerine bir blog açmak daha mantıklı olur kanaatindeyim. çünkü derginin maddi külfeti tahminlerin üzerinde yorucu. hele ki reklam alınmıyorsa. uludağ sözlüğün, ekşi sözlüğün bu tip blogları var. daha ayağı yere basan ve sektörü yönlendirici şekilde farklılıklar sunan iyi kurgulanmış bir blog tahminlerin ötesinde fayda sağlayabilir diye düşünüyorum. hem yazarlar hem sözlük için. ama bunları yazmadığımı da farz edebilirsiniz bana sözlüğün bu kadar zaman sonra açılmış olması bile yetti, yetiyor. :) böyle bir şey olursa da içinde yer almak isterim.
#480429 allah razı olsun ahi;dergiyi pdf olarak düşünmüştüm, fiziksel olarak düşünmüşsün sen sanırım, aklıma gelmemiş, ama güzel olabilirmiş o da, kağıda dokunmak harika olurdu, herkesin adresine kargolanırdı filan, tabi maliyet girdiğinden hoşuma gitmedi düşündüğümde.blog, haddizatında başka bir site olduğundan sözlüğün eksen kayması olabilir, bilemiyorum, bu sitelerin çokça varlığı, interaktif olmayan oluşumların güçsüzlüğü, ikinci bir sitenin takibinin zorluğu gibi engeller var..ama dediğin de böylece rey e sunulmuş oldu, eğer o tarzda birşeye karar kılınırsa ben elimden geleni yaparım.. herkes iyi kötü birşeyler koyarsa sizin gibi çok verimli olur, bir an evvel ve iştirakli ve istişaretli bir faaliyet vücuda gelir inşaallah.
öncelikle fikir çok hoş, gerçekleştirilebilir ve sözlüğe de bir canlılık katabilir nitelikte. pdf olarak bir dergide karar kılınırsa, tasarım konusunda severek yardımcı olabilirim.
#480445 gardaşımız mealen der: bizim sorunumuz faaliyet eksikliği, yeni bir oluşum olsa da aynı olacak :)ancak ben zaten mevcut entrylerin toparlanmasına dair bir dergi düşündüm, dergiye özel bir entry yazılmayacak. zaten yazılmış ve yazılmakta olanlardan ibaret.. 8-9 senelik bir birikim zaten var, şimdilik geriden gelinerek olabilir.