sözlük yazarlarının film tavsiyeleri – dertli sözlük
i̇yiliği emir kötülükten nehy bağlamında ele alınması gereken tavsiyelerdir. kişi kendisi gaflete düşüp bir film izlemiş olabilir ancak bunun ibraz edilmesi ve hatta başkalarına tavsiye edilmesi konusunda o kadar heveskar olmamalıdır. birkaç istisnası bulunsa da, filmin eğlence için üretildiğinde şüphe yoktur. maksat eğlence olduktan sonra, eğer yapımcıda bir edep anlayışı da yoksa, aralara can sıkılmasını önleyecek gönül eğlendirecek unsurlar konacaktır. güzel veya yakışıklı bir başrol oyuncusu, çıplaklık, görsel veya sözel cinsellik, azimle elde edilen kuvvet veya zeka ile öc alma, kusurlu aptal gülünecek bir tip, fantastik bir ortam, şizofreni rüyalar hafızalar yalanlar gizemler sayesinde esrarengiz absürd bir hikaye... bunlar olmasa film zaten can sıkıcı olur, kimse oturup da izlemez. bir film tavsiye edilmeden önce ne kazandıracağı neler kaybettireceği belirlenmelidir, mümkünse bir kenara yazılmalıdır da. "ne insanlar varmış şu dünyada" demek için bir iki amerikan küfrünü, amerikada nasıl partiler yaptıklarını, ahlaksız hayatlarını öğrenmeye değer mi? eğlenmek için izlense, bu eğlence masum olur mu?
herhangi bir sözlükte yazan bireylerin etkilendikleri herhangi filmleri tavsiye etmesi durumudur. filmlerin içerikleri içerisinde bulunulan sözlüğün ahvaline göre değişir.
(bkz:barfi)

bollywood'un toplumsal mesaj vermek amacıyla hazırladığı filmler gerçekten bir aferini hak ediyor.
film ne çok heyecanlı ne çok duygusal ne de çok durağan..orta yolda seyrediyor.
filmde iki ana tema var; biri karşılıksız sevmek,
diğeri, sağır ve dilsiz bir insan ile otizm hastası bir insanın normal insanlar gibi hayatlarını kurup, sevmeyi sevilmeyi hak ettiklerine dair vurgu yapılması.
filmde kullanılan müzik efekti de çok orjinal, ara ara müzisyenleri filmin içinde seyrediyorsunuz..

fevkalade olmasa da izlenilmeye değer.
ölmeden önce izlenmesi gereken birkaç film, altyazılı izlemenizi tavsiye ederim
inception 2010
the green mile 1999
the pianist 2002
the departed 2006
back to the future 1985
the shawshank redemption 1994
the godfather 1972
khoda nazdik ast (allah yakındır)filmin konusu, leylada başlayan muhabbetin mevla'da son bulması..iran filmlerinin genelinde bulunan duruluk ile çekilmiş olan film, sevdanın nasıl ateşe dönüştüğünü hayatın içinden hazırladığı sade kareler ile seyircinin gözlerine sunuyor.izlenilesi, izletilesi bir film..http://www.youtube.com/watch?v=dz6rixloicy