ahmet yaşar hocaefendi – dertli sözlük
günümüzde sayıları oldukça azalan, gözümüzün nuru alimlerimizden...
trabzon'da ikamet etmekte olup, ilerlemiş yaşına rağmen doğu karadeniz bölgesinde etkin irşad faaliyetlerine devam etmektedirler.
her ayın ilk haftasını da i̇stanbul'a ayırmaktadır. allah kendilerinden razı olsun.

hayatı ile ilgili olarak:
i̇lim ehli bir ailenin evladı olarak 1934 yılında trabzon'un of ilçesinin ballıca köyünde dünyaya geldiler. dört yaşında kur'an-ı kerim okumaya, altı yaşında arapça ve dini eğitim tahsiline başladılar. bölgesindeki süleyman sula, süleyman çıkrık gibi hocaefendilerden ders okuyarak muhammed sula hocaefendiden 18 yıl süren eğitimini tamamlayıp icazetini aldılar. askere gitmeden evvel hafızlığa başladı ve tamamladılar. 1959 yılından 1977 yılına kadar 18 yıl boyunca yüzlerce talebe okuttular.

1960 yılında gümüşhanevi dergâhı'na mensup nakşibendi tarikatı şeyhlerinden trabzonlu hacı abdurrahman beşikçi hocaefendi ile tanışarak tarikat-ı aliye'ye intisap ettiler. hacı abdurrahman efendi'nin 1972 yılında vefat etmesi üzerine aynı vazifeyi devam ettirmeye başladılar. 1979 yılında yavuz selim vakfı'nın kurulmasına vesile oldular. hocaefendi 1977 yılından bu yana; başlattığı dersleri devam ettirmektedirler.

(http://www.camkozalagi.com)

(http://www.facebook.com/gayemiz.rasulullahin.mirasini.koklestirmektir)

(http://i.imgur.com/pmu2x.jpg)
hazret dün vefat etti. refikası hanımefendi dahi ondan 2 gün evvel vefat etti. 09.03.2016 da öğle namazını müteakiben mahşeri bir kalabalıkla cenaze namazı kılındı.of da defnedildi.allah gani gani rahmet eylesin.
https://www.youtube.com/watch?v=6l5enrkfcei&ebc=anypxkptm8vpt4ozslk4wpl-bvafxzirjnyho5dc8fboe9clmaesma9xrelvs_ggjwcoeonsbat2c5lbht_gf8mvivdln4svaq
sohbetine katılma şerefine sahip olduğum nadide insan. birçok arkadaşım hiç tanımadığı halde rüyalarında hazreti görüp yola girdiler. bildiğim kadarıyla vakti zamanında trabzon'a agd şubesini açmak istediklerinde erbakan hoca yavuz selim vakfını işaret ederek kurdurmuyor.