yaşar nuri öztürk – dertli sözlük
kitaplarını okumadan, konuşmalarını dinlemeden -bir zamanlar- düşman olduğum kişidir. taassub böyle birşey olsa gerek. başkalarının aklıyla düşünüp, başkalarının hükümleriyle yaşamak... evet tam olarak bu.

taassub bataklığından kurtulup bir kaç kitabını okuduktan ve bir çok konuşmasını dikkatle dinledikten sonra hakkında düşündüklerimden dolayı çok utandım. birilerinin güddüğü kini, sebepsiz yere üstlendiğim için kendime kızdım.

hataları yok mu?

kimin yok ki?

tanınan bilinen yazar ve hatipleri hangimiz eleştirmiyoruz? hangimiz bir kusurunu, yanlış bir anlatımını yakalamıyoruz? bugün arkasından milyonlarca insanın gittiği tarikat şeyhleri ve cemaat önderlerini yeri geldiğinde hangimiz eleştirmiyoruz?

kitaplarını okuyun ve konuşmalarını dikkatle dinleyin. emin olun hiç bir şey kaybetmezsiniz. öyle birilerinin servis ettiği bölük pörçük videolardan bahsetmiyorum. baştan sona kesilmeden konuştuğu videoları dinleyin.

kur'an-ı kerim'i savunmaktan, dine sokuşturulmuş hurafelere kızmaktan başka bir şey yapmıyor. ümmetin cahil bırakılışını acı gerçeklerle gözler önüne seriyor.

hatası yok mu? hangimizin yok ki? peşinden milyonların seğirttiği şahs-ı muteberleri yeri ve vakti geldiğinde yerden yere vuranlar bizler değil miyiz?

şahsen, ömrünü kur'an-ı kerime ve islam'a vermiş yaşar nuri hoca'nın hakkında beslediğim o eski düşüncelerden ötürü utanıyorum. insanları bu kadar ucuza harcamamak gerekir diye düşünüyorum... artık.