aliya izzetbegoviç – dertli sözlük
doğu batı arasında islam birliği ideali sempozyumu kendisinin vefatının 10. yılında 26 ekim 2013 cumartesi günü bağlarbaşı kültür merkezinde gerçekleştirilecektir.
''hayat, inanan ve salih ameller işleyenler dışında hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur." sözünün sahibi.
" 'hayat kısa' sözüne hiç itibar etmedim. çünkü yeterince uzun yaşadığımı düşünüyorum."
-bilge kral
bu sözünün üzerine söylenecek hiçbir şey yok fakat i̇slam ve mücadele dolu hayatını incelemek derin derin tefekkür etmek bizlere ufuk olacaktır.
-- alıntı --müslümanların hızla artan büyük nüfusuyla övünmemiz, bana şişmanlığıyla övünen ve aldığı yeni kilolardan haz duyan bir adamı hatırlatıyor. ruhumuza, aklımıza ve başarılarımıza vurgu yapmaya ne zaman başlayacağız? küçük ve kırılgan bir insanda bile insanlığa katkıda bulunabilecek büyük bir ruh bulunabilir. gücümüz, bilimimiz, edebiyatımız nerede? nerede buluşlarımız, küllî iyiliğe katkılarımız?-- alıntı --demiş... güzel demiş.
yaklaşan bu savaşı engellemek için yapabileceğimiz çok önemli bir şey var. hepimiz daha az sırp, daha az boşnak, daha az hırvat olabiliriz.
hazret'in evvelsi günü ölümünün 12. yıl dönümü idi.trabzon'a onun komutanlarından nedzad kurtoviç ile srebrenitsa katliam ında evladını kaybeden ve aynı zamanda srebrenitsalı anneler derneğinin başkanı munira subasic teşrif ettiler.ve mübareği anlattılar.allah makamını artırsın.onun gibi liderler nasip eylesin nasip eylediğininde kıymetini bilmeyi nasip eylesin.
konuşmalar kitabından sözü.. mmm adanmışlık en sevdiğim..''kim bu ülke için çalışıyorsa iyidir, diğerleri ise kötüdür. eğer bu kıstası kabul ederseniz yanlış yapmazsınız ve adaletsiz davranmış olmazsınız.allah'ın izniyle yemin ediyoruz.asla teslim olmayacağız! ''