bayram tebriği – dertli sözlük
facebook vs. sosyal paylaşım sitesinde yapılan uygulama.kısaca şöyle yazılır;

bayramınız mübarek olsun...

oldu mu şimdi bu. eskiden büyüklerimiz aynı şehirde olup da gelmeyip telefonla arayanlara laf ederlerdi. şimdi onu bulan şükretsin. tek tek mesaj atma geldi, aramak bitti. toplu mesaj, bedava mesaj hakkı geldi, tek tek yazmak bitti. facebook geldi mesaj bitti. ara evrelerde de olsa bazı şeyleri tek tek yapanlar yine iyi. son evrede bedava olan facebook'tan özel kişi kişi hatırlayıp (listede bulmak ne kadar zorsa) yine bedavadan bir mesaj yazmak da yok artık. duvarına genel bir tebrik yaz, prosedür tamamlansın. bayram diye şeker bayramı kutlayanları saymıyorum bile.onlar hiç kutlamasın zaten. bunları yapmayalım demiyorum. çok samimi olmadıklarımız vs. yine böyle de olsa hatırlamak iyi ama bir telefon en azından samimiyeti aktarabiliyor. dünya küçüldü mü emin değilim ama tek korkum teknolojiyle bizim küçülmemiz.

hatırlar tezgahta, hepsi de bedava, almasını bilene...

hatırlayan hatırlanır unutmayalım. ben hatırlayanlarımı, hatırlamasa da unutamadıklarımı aramaya gidiyorum. haydi hayırlı bayramlar...

(bkz:bayram)
(bkz:şeker bayramı)
(bkz:ramazan bayramı)
bu bayramın en orjinal tebriğine radikal imza atmış.

(http://www.radikal.com.tr/radikal.aspx?atype=gazeteresmibuyuk&articleid=1105361)
bayramınızı en içten dileklerimle, zeki müren eşliğinde kutlarım.

(http://b1210.hizliresim.com/12/t/f921x.jpg)
kurban bir kurbanlığı boğazlayıp kan dökmek değil o bıçağın keskin ucunu içimizde yerleşen ülküye doğrultup boğazlamaktır. artık benliğimizin i̇smail'i kimse onu kurban etmemiz ve kurbanlığımızı da benliğimizin kurbanına kurban olarak şehadetçi kılmamız gerekir. kurban bir kavurma ritüeli değildir. i̇brâhim olmaktır. yarının i̇slam âlemine hâyır ve bereket getirmesini dilerken, insanlığa barış ve insan olma erdemini, müslümanlara vahdaniyet, tefrikalardan silkmiş, allah'ın ipine sımsıkı sarılmış bir aidiyet niyaz ederim. i̇brâhim ve ismail olmamız dileği ile. mübârek olsun.
bayramın neşesini dönemin şartları içerisinde önce yakınlardan başlanarak bütün bir ümmete yayma çabasıdır. azı çoğu kusurlusu olmaz her türlüsü makbuldür, yeter ki kabul edebilecek geniş bir yüreğiniz olsun.
geçen senelerde yapılınca trip atılan bir eylem idi. ancak bu sene herkesin canı gönülden yaptığı bir eylem haline geldi. i̇çimizdeki burukluklarla attık mesajlarımızı...
bu başlıkta forumsal takılabiliyoruz anladığım kadarıyla.bütün milyonlarca dertli sözlük yazarlarının bayramını tebrik ederim. eksici yöneticininkini bile tebrik ederim düşün artık.