açlık – dertli sözlük
nefis terbiyesinde en etkili yoldur. çokça anlatılan bir hadis vardır:
allah (cc) nefse sorar; sen kimsin, ben kimim?
nefis; " sen sensin, ben benim” der. allah onu ateşle terbiye eder, sonra rab yine sorar, cevap değişmez.
bu defalarca tekrarlanır, her defasında cevap aynıdır;
nefis; “sen sensin, ben de benim” der.
ateşle terbiyede direnen nefisi, allah bu defa açlık imtihanına sokar. soru yinelenir; sen kimsin ben kimim?
artık cevap değişmiştir:
“ya rab ben aciz, fakir bir kulunum, sen benim rabbimsin.” der. o yüzdendir ki " allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin" denir.
günümüz dünyasında uçurumun bir diğer ucu.diğer ucuda tokluk..aç olanın çok aç, tok olanın da çok tok olduğu adaletsiz ve emperyalist düzenin hazini.
gazze'nin bir yıldan fazladır siyonaziler tarafından soykırıma uğratılma silahlarından biri.tüm müslüman halkların yardımları kapılarda çürütülürken gazzeli kardeşlerimiz açlıktan ölüyor.buna dur diyecek güçlü bir devlet yok.i̇sraile türkiye'nin haddini bildirmesini çok isterdim.acizlik ve çaresizlik bizi çıldırtıyor.
bir soykırım silahı. gazzeli kardeşlerimize acımasızca uygulanan bir silah. küçücük bedenler dayanamazken,ablamız,teyzemiz,amcamız,abimiz bir deri bir kemik,halsizlikten yürüyemiyor halde…evladını emzirecek gıda yok,yavrucuklar şehit oluyor birkaç günlükken.. her yemek yapışımda gözlerim doluyor.. tencerenin dibini daha iyi sıyırıyorum,o minicik parmaklarıyla sıyıran çocuklar geliyor gözümün önüne.. bir un almaya gittiği için şehit olan abiler.. efendimiz komşusu açken tok yatan bizden değildir demiş peki ya din kardeşlerimiz açken tok yatabilmekten rahatsız oluyor muyuz?
bugün itibariyle 339 kardeşimiz açlıktan şehit oldu..
tok olan bizler açlıktan ölen çocuğu,kadını,abiyi,amcayı nasıl anlasın ki? varlıkla imtihan ediliyoruz onun bile farkında mıyız bilmiyorum.
bir gazzeli amca çadırına gelen habercilere diyor ki size çay ikram etmek isterdim ama durumumuz el vermiyor.. açlığına rağmen diyor bunu.. allah bu aziz milleti zaferle sevindirsin..