ihh görevlisi izzet şahin in israil de tutsaklığı – dertli sözlük
kudüs üniversitesi'nde ibranice öğrenimi gören ihh insani yardım vakfı elemanı izzet åžahin, batı åžeria'daki bir kontrol noktasında israil askerleri tarafından gözaltına alındı. yarın (salı) mahkemeye çıkarılacakmış.

resmi suçlamanın tam olarak ne olduğunu henüz bilmiyoruz. israilliler "güvenlik kurallarının ihlã¢li"nden söz ediyorlar. ne ihlã¢li? nasıl ihlã¢l? belli değil.

asıl mesele, ihh'nın gazze'ye deniz yoluyla yardım projesi olsa gerek. israil basını bu projeyi "israil'e meydan okumak" diye nitelendirmişti. izzet åžahin'i gözaltına alarak bir nevi misilleme yapıyorlar. yahut, ihh'ya ve ihh üzerinden türkiye'ye gözdağı vermeye çalışıyorlar.

istanbul'un ortasında bile türkiye cumhuriyeti vatandaşlarını gözaltına almaya kalkışabilen israillilerin bu 'operasyon'u hiç şaşırtıcı değil. gereken tepki gösterilmezse, vatandaşlarımızı itip kakmayı alışkanlık haline getireceklerdir. izzet åžahin için devreye giren dışişleri bakanlığımız "suçlama nedir?" diye sormakla yetinmeyip, israillilerin verdiği kifayetsiz cevapları elinin tersiyle itmeli ve "vatandaşımızı derhal serbest bırakın!" diye gürlemeli.

izzet åžahin'in yarınki duruşmada serbest bırakılacağını umuyoruz. serbest bırakılmadığı takdirde israil'in en üst seviyede ve en üst perdeden protesto edilmesi, protestoyla de yetinilmeyip israil'e karşı somut yaptırımların uygulanması gerekecektir. (*)