atatürk – dertli sözlük
büyük bir lider olduğunu yadsınamaz fakat, hangi yolda büyük olduğu konusunda beni düşündüren büyük adam.
gelmiş geçmiş en büyük şahsiyet.tarihe adını altın harflerle kazıtmış büyük lider.
türkiye cumhuriyetinin kurucusu milli kahraman.
i̇stiklal mücadelesinin bayraktarı.
müslümanlara zulüm yapmamıştır,günümüzde saptırılmıştır fikirleri,aksine türk milleti daha dindar olmalıdır herkes dinin hocalar kadar öğrenmelidir demiştir ve nutuğu dikkatle okuyanlar dine apaçık sahip çıktığını öğrenirler.i̇smet i̇nönü i̇le birlikte hz.muhammed'in savaş taktiklerini incelemiştir.sahte din adamlarını,dini siyasete alet etmeye çalışan kışkırtmacıları,hurafeleri yok etmek istemiştir,dini yanlış aksettiren cehalet ve cahillerle mücadele etmiştir.özellikle dini milli kimliğin oluşmasındaki temel olarak görmüştür.laiklik ilkesi marksist gruplarca yanlış lanse edilmiştir din elden gidiyor şeklinde dinsizlikle suçlamışlardır.bizzat dönemin din alimleri ,şemsettin günaltay,mehmet seyit bey, rıfat börekçi vs. ile uyumluluk içinde olmuştur.
türkiye cumhuriyeti'nin kurucularından mustafa kemal'in soyadı. türk tarihinde bu soyismi hakeden daha büyük işler yapmış devlet kurucuları vardır. daha fena işler yapmışı da vardır. darbeciler tarafından büyütülüp dokunulmaz ilan edilmiş.
insanların "insanlığa/kendilerine dair tüm nefretini" tek kişiden çıkarma çabasında baş aktördür.
iyi bir lider olmasının minnettar olmam için asla yetmeyeceği insan,vatanım için yüz tane iyilik de yapsa vatandaşımın dinini yaşaması konusunda bir tane bile olumsuz tavrı yasası konuşması yeterlidir...
annesinin müslüman olmasına rağmen ısrarla sabetayist bir okula gönderilmiştir.ayrıntılar: (http://michaelsikkofield.blogspot.com/2011/06/ataturk-neden-olduruldu.html)
hakkında niyeyse yazıp konuşurken korkulan devlet adamı. bunu memuriyette bir memurun amirine karşı hissettiği korkuya benzer gerilime benzetiyorum. hala devam eder bende.