islamcılık – dertli sözlük
i̇slamcılık yaklaşımı kelime olarak yanlış olmasıyla beraber, globalleşen dünyada müslümanlara verilen genel başlık diyebiliriz: global müslüman!

her şeyin yuvarlama hesabıyla yapıldığı, global görünüm kazandırılmaya çalışıldığı şu yüz yılda topalak yaşam tarzı içerisinde dokunulmamış yer kalmasın der gibi i̇slam'a da böyle bir çabayla dokunmanın adı gibi; i̇slamcılık!

bize ilkokulda-lisede derlerdi ki; "öğretmenlerinize satıcı gibi değil hoca gibi seslenin.". örn: bedenci değil, beden eğitimi öğretmeni. bedenci, beden mi satıyor, beden mi yapıyor? bu nasıl bir anlam karmaşası doğuruyorsa "i̇slamcılık" kelimesi de ilk okuyuşta kulağa da akla da böyle geliyor. "i̇slamcılık"denince bu tepkinin aynısıyla karşılaşmak içten bile değil. belki hayır denilebilir ama konu tabulaşmış bir konu bu toplumda. aman sus müslüman öyle demez gibi tepkiler alır dururuz fakat düşünmeden de bir şeylerin doğruluğunu-yanlışlığını, aslını-astarını öğrenemeyiz. hayvanlıktan kurtulup insan olabilmemiz için bize verilen bu büyük yetiyi kullanmalı, düşünmeliyiz.