nureddin yıldız – dertli sözlük
erkam radyo'da adem ergül ile yaptığı programa denk gelirsem muhakkak dinliyorum. çok hoş sohbet ediyorlar. nureddin yıldız ayağı yere basan bir hocaefendi. toplumun içinde, memleketimiz müslümanlarının zaaflarını da dertlerini de iyi biliyor. allah istikametten ayırmasın.
öğrencilik yıllarında, milli türk talebe birliği ve akıncılar teşkilatında aktif görevler üstlendi. i̇mam-hatip lisesini bitirdikten sonra, marmara üniversitesi i̇lahiyat fakültesine bir yıl devam etti. "bu hocaların, bu ortamların olduğu yerde öğrenci olma" dı. ardından, mekke ümmü’l – qura üniversitesi’ne geçiş yaptı. daha sonra, mekke’de bulunduğu süre içerisinde, tanınmış hadis hocalarından özel ders ve icazetler aldı. büyük muhaddis abdulfettah ebu gudde, hindistanlı büyük âlim ebu’l hasen en’nedvi ve son dönem osmanlı ulemasından mehmet emin saraç hocaefendi, icazet aldığı hocalardan bazılarıdır.

bizim dinleye dinleye bitiremediğimiz, onun da paylaşa paylaşa bitiremediği videolarıyla zamanın en dik duruşu alimlerindendir.

şuan mümin psikolojisi videoları yayında, psikolojiye mümince bakıp hayattan dersler çıkarmamızı sağlayan bir seri. hergün bir tane dinleyip adeta bir hasletimizi düzeltip yoluna koyacağımız terapi dersleri .allah selamet versin.
seneler evvel ziyaretlerine gittiğimizde "bu gün dışarıda gözlerini haramdan sakıyıp gezen bir genç eline silah alıp cihad yapan kişiden daha büyük bir cihad yapıyor" demişti. yani motomot hatirlayamamış olabilirim ama buna benzer bir şey söylemişti.

siz gençler bizden çok daha büyük işler yapıyorsunuz ah biz de sizin gibi olabilsek derdi, biz de kendimizi bir şey sanırdık. halbuki yaptığımız tek şey hafta sonu bir kaç saatliğine çocuklara kuran öğretmekti.

bir de kendisi hep "ben gencim" der. gençleri de el üstünde tutar.
bizim seküler-muhalif medyanın düzenli olarak organize bir şekilde itibar suikasti yapmaya çalıştığı adam. aynı mevzuları ısıtıp ısıtıp avanak muhalifleri, utangaç dindarları, kentli milliyetçileri vs. koyun güder gibi güdüyorlar.

hoca ve vakfı ile bir bağım yok ama işin arkasında planlı bir şeyler olduğu kesin. şimdi tahsiline baktım. mezun olduğu ümmül kura üniversitesi dünya sıralamalarının çoğunda boğaziçi, odtü, bilkent vs.'yi geçiyor hahahaha. bizim çorum üniversitesi bahçe bitkileri mezunu muhalif tayfa de kendini ilerici zannedip hocayı linç etmeye çalışıyor.

diğer bir mesele de bu zatın üstünde kalan vahhabi/selefi yaftası. daha önce de yazmıştım sürekli erkam radyo'da program yapabilen bir zat nasıl vahhabi olabilir ya? hadi biz cahiliz bilmiyoruz da memleketin en büyük tarikatleri de mi kim vahhabi kim tarikat düşmanı bilmiyor. el insaf...