ekşi sözlük kapatılsın – dertli sözlük
-müslümanın kötüye ve kötülüğe karşı alacağı tavır bellidir. nehyetmek. yapabiliyorsa eliyle, olmazsa diliyle o da olmadı buğz ederek.
nehyetmek nedir?
nehiy; bir kötülüğe mani olmak, insanları kötülükten alıkoymak anlamına gelir. bu bağlamda nehiy, yasaklamak yada kapatmak değil, paradigmayı ve algıyı değiştirmektir. yani ifadenin özgür olduğunu fakat hakaretin demokraside yerinin olmadığını öğrenmek, öğretmek gerekiyor. bu zihniyeti ortaya çıkaran bütün sebepleri islah etmek.

-batıl ikiyüzlüdür. ifade ve düşünce özgürlüğü adı altında başka bir düşünceye hakaret eder. düşünce özgürlüğü adı altında başka bir düşüncenin yasaklanması ister.
-hakaret ve münakaşa hiçbir şekilde kabul edilemez, tasvip edilemez, hoş görülemez.
-akıllı olmak lazım, gaza gelmemek lazım. bir kaç günlük tt ile ya da boş meydanlarda haykırarak vicdan rahatlatmak en büyün vicdansızlıktır.

ekşi sözlük:
bu yazılanları hoş görmemiz ve bunlara hoş görüyle yaklaşmamız hiçbir şekilde söz konusu olamaz. ayrıca aklı ve vicdanı sağlam her bireyin de karşı çıkacağı yazılar.
ekşi sözlük hatırı sayılır miktarda reklam geliri olan bir site. yani bir ticari müeessese. anlatabildim mi? (*)
sitenin kapatılması da mümkün değil. hem kapatılmasın da. pislik, dünya var olduğu günden bu yana var, yok edilmiyor da. o halde bırakalım kendi yuvalarında devinsinler.
zaten pislik hakkında yapılacak en makul hareket de budur. pisliği kendi dünyasında pisliğiyle başbaşa bırakmak.

son olarak; bu tartışmaların 21 kasım 2011'da başlaması yani internette filtre uygulamasından bir gün önce başlaması çok manidar.

(bkz:22 kasım 2011)

-
(*)
(*)
yaptırım uygulanmasın demiyorum, yaptırım uygulansın, uygulanmalı da. ama kapatmak şeklindeki bir yaptırımın işe yaramayacağını kanaatindeyim. yazılanlar ile ilgili suç duyurusu olur, reklamlar kesilir. bunun üzerine zaten sözlük yönetimi yazılanları silecektir, müsade etmeyecektir.