demokrasi – dertli sözlük
dağdaki çobanla mankenin oyunun bir olmasıdır. şakası bir yana bilenle bilmeyenin oyunun bir tutulduğu sistemdir.
--- iktibas ---

4 adımda demokrasi:
-petrol sahibi arap ülkelerine, derdi tasası bitmeyen diktatörler yerine daha uysal kuklalar atanmalı.
-sivil toplum kuruluşlarıyla bu ülkelerin halklarını içerden, gizlice örgütle. gerekirse büyük paralar yağdır oralara, meyvesini sonra toplayacaksın nasılsa.
-halk devirsin bu liderleri, sen de nato ile gerekli müdahaleleri yap, demokrasi getir bu topraklara. i̇nsanlar da devrim yaptık diye sevinsinler, iki halay çeksinler, bir şey başardıklarını sansınlar.
-devrilen diktatörlerin yerine, "seçimle" kendi adamlarını yerleştir. ülkenin sahibi ol.

--- iktibas ---
demokrasi sözlüğün kendi kendini yönetmesidir.mesela:an itibariyle online olan 6 yazardan 3 tanesinin mod olması demokrasiye en güzel örnektir.17.09.2015 saat 21:02
halkının u müslüman iken din düşmanlarının bu halkı yönetmesine sebep olabilir. askeri teröristle savaşıp şehit düşen halkın terörist vekilleri olmasına da sebep olabilir.bu nasıl kendi kendini yönetmektir?
yakın bir zamanda dünyadaki demokratik sistemin kurucuları tarafından ortadan kaldırılacak yönetim biçimi. yerini tek dünya yönetimi alacak. o zaman da tek dünya yönetimine mi ehven-i şer diyeceğiz?
tek dünya yönetimi gelecekse; gelmeden önce neden alternatif bir yönetim şekli üretmiyorsunuz.var olan koşullar hakkında yazıyoruz.şu anda da başka demokrasiden daha iyi bir yönetim şekli fikri olan varsa buyursun.tabi ki emeviler ve abbasiler'den de ders çıkararak.