hayvansever – dertli sözlük
zulüm altında kalan, öldürülen insanları/müslümanları görmezden gelmesine rağmen ayağı kırılan bir bite bile acıyan tuhaf bir varlık türü. ayrıca aynı zihniyetin farklı bir formatı olarak, üzerine kimyasal bomba atılan insanlardan bihaber, fakat doğaya gelince onu ölümüne savunan griin piss'çiler de vardır.
hayvanları felan sevdiğinden değil insanlarla ilişki kuramadığından hayvanlarla olan ilişkisini geliştirme çabasında olan kimsedir. aşırı ilgi den dolayı ortaya komik görüntüler çıkmasına sebep olur. köpeğinin de kendisi gibi üşüdüğünü zannederek kıyafet giydiren, köpeğinin de değişiklik istediğini zannderek tırnaklarına oje sürdürüp kuaföre götüren kimse buna misal dir.
genellikle kurban bayramımız sırasında ortaya çıkan, noel'de hindilerin kesildiğinde ya da çantalarında leopar, timsah kullanıldığında sesleri çıkmayan, paylaşmayı, dayanışmayı sevmeyen fuzuli topluluk..
(bkz:hindiler hayvan değil mi?)
bir insanın öne çıkan en önemli sıfatı olmamalıdır. insanlar, hayvanlar bitkiler hatta cansız varlıklar merhameti sevgiyi hak eder. ayrım yapılmamalı.