ales – dertli sözlük
çalışılsa da fayda vermeyen sınav. zira çalışıyorsunuz, bir sonraki bir önceki sınavdan daha zor olduğu için yerinizde sayıyorsunuz. artık ösym'nin her sınavı bir önceki sınavdan daha da zorlaştırması bir gelenek halini aldı. sonbahar dönemi için daha zor bir sınav bekliyoruz. enteresandır sürekli soru stili değiştiği için piyasa da mevcut soru bankaları da sorunu çözmeye yardımcı olmamaktadır.
ben de ilk deneyimimi yaşamış bulunanlardanım. dusunen adam'a katılıyorum, bildiğin sudoku bulmacası gibi bir sınav. hem de sayısalı sözeli hiç fark etmiyor. o değil say1 say2 neye göre ayrılmış onu hiç anlamadım zaten ben.
2015 sınavında (bence) mantıksız mantık sorularının olduğu bir sınavdır. apartmana anket yapmaya giden iki çocuğun verildiği mantık sorusunda, sunulan verilerde çelişki vardı. o soruda hata çıkacak ahanda buraya yazıyorum
2015 sonbahar sınavının sonuçları bugün açıklanmıştır. zor sınavdı, açıklanması bile uzun sürdü.
hazırlık kitabı konusunda tavsiye beklediğim sınav. bahar döneminde tadına bakmak niyetindeyim.
657 yayınları ales setini kullanarak birebir çalıştığım öğrencilerim ve kendimin +85 puan üstünü rahatça görebildiğimiz sınav. tavsiye verecek olursam bir set bitirin, çözdüğünüz her soruyu süre tutarak çözmeye çalışın ve soru çözme hızınızı arttırmaya çalışın(çünkü ales'te zaman çok önemli), çözebildiğiniz kadar deneme çözün, son süreçte ise çıkmış sorulardan yıl sırasına göre sınavlar yapın.