ales – dertli sözlük
akademik lisansüstü sınavı. yüksek lisans ve doktora yapmak için üniversiteler tarafından şart koşulan sınav.
09,05,2010 da olacak sınavdır. sayısalcılara kolay sözelcilere zordur. zira her sayısalcı az çok türkçe çözsede çok az sözelci sayısal çözebilir.
derece yapmanın çok da zor olmadığı biz sayısalcılara göre karpuz ekmek yemek kadar kolay matematik sorularının sorulduğu paragraflarının yıldırcı uzunlukta türkçe sorularına ev sahipliği yapan yüksek lisans ve doktora adaylarının girmesi mecburi olan sınavın adı.
70 ve üstü puan alındığında yüksek lisansa başvuruların kabul edildiği söylenegelen,mamafih iş araştırma görevlisi için alıma gelindiği sıra bilfiil puanların gözardı edilegeldiği,özce torpilin varsa ne hoş,puanın ha 70 ha 100müş boş tekerlemesine şıp diye oturan sınavın adıdır kendileri..(bkz:)kpss
2 sözel 1 sayısal yanlışı yapmama rağmen dokuzyüzlerde kendime yer bulabildiğim, acaba benden iyi yapan dokuzyüz küsür kişi kaç yapmıştı diye merak ettiğim sınav. aklıma birileri hile mi yapıyor sorusunu getiren sınav.
iflah olmaz bir sınavdır. üniversiteyi bitirmiş ya da bitirecek olan insanlara uygulanan bir nevi zeka testidir. (*)
ösym'nin yazdığı, bitmek tükenmek bilmeyen bir romandır. gireceklere iyi uçuşlar dilerim. allah yar ve yardımcınız olsun.