gerçek hayat – dertli sözlük
bu hafta 12.yaşına basmış. ali ayçil editör yazısında 'gerçek hayat değişmedi, islamcılar değişti biz hala aynıyız' mealinde bir yazıyla eleştirilere cevap vermiş. gerçek hayat eski tadı vermiyor artık diyenlerin neyi kasettiğini anlayamamış bir hava vardı yazısında. bir zamanlar murat menteş'in yayın yönetmeni olduğu dergiyle bugün ali ayçil'in yönetmen olduğu dergi arasında tabi ki sıklet ve kalite farkı olacak ali abicim. durum bundan ibaret.
her pazartesi aboneliğimi iptal etmemek için , umutla okumaya devam ettiğim dergi. her hafta okumaya ayırdığım süre düşüyor..
derginin düşen heyecanın artırmak amacıyla bi ara korsan hayat eki vermişlerdi. ilk sayfasındaki karikatürleri yasir buğra eryılmaz imzası taşıyan özerk dergiydi. (iç işlerinde bağımsız, dış işlerinde gerçek hayata bağlı). elli iki sayının ardından güzel hatıralar dükkanındaki yerini aldı.
2000-2008/9 seneleri arasında gerçekten kaliteli bir muhteva ile çıkmış, 2009 sonrası ise gittikçe azalan bir kalite ile yoluna devam etmektedir.
kalitedeki düşüşün sebepleri;
- yöneticilerin siyasete girmeleri ve dergi yayın anlayışını da bu manada yönlendirmeleri, (bkz:[entry]7122[/entry])
- müslüman medyanın güç ve alternatif kazananması, gerçek hayat'ın önemli isimlerinin de yeni güçlü mecralara geçmeleri. (hakan albayrak, gökhan özcan vs)
- yenileme ve güncelleme ihtiyacına cevap verebilecek bir gyy eksikliği.
etrafında aslında allahtan başka dayanıp güvenebileceğin kimse olmadığını farkettiğinde başlayan hayat.
dergilerdeki gibi bir şey değildir gerçek hayat. bambaşkadır. edebiyatçılar genelde hayal aleminde yaşarlar.