gerçek hayat – dertli sözlük
siyasi, kültürel, güncel bir dergi. ilk abone olduğum dergiydi. o dönemlerde yazarlarıyla içeriğiyle, promosyon kitaplarıyla beğenimi almıştı. sonra bazı yazarlar gitti, ayrıldı. eski tadı bir türlü bulamadım.
ilk çıktığı gün ile geldiği nokta arasında biraz fark bulunan dergi. ilk çıktığında bir avuç genç diyebileceğimiz insanlar ile yola çıktı. bir dava adamlığı havası hakimdi dergide.

şu an ise bilmiyorum belki benden kaynaklanıyordur, okutmuyor kendini. ki ilk çıktığından bu yana değişmez bir abonesiyim. aboneliğimi sonlandırmayıda düşünmüyorum. ve fakat ismet özel'in yazarlığı ile hızlı bir ivme kazanmıştı. ve ardından genel bir düşüş yaşadı gibime geliyor.

sürekli yenilemeler devam ediyor. gerek yazar, gerekse mizanpaj, gerekse içerik olarak. ve fakat önceleri gündem belirleyen başlıkları olurdu. belki yorgunluktan artık sadece gündemi yorumluyorlar gibi bir havaları var. kendi gündemlerini inşa etmekte zorlanıyorlar gibi bir durum var.

evet bir zamanlar müslümanların gündemini müslümanlar belirlerdi. ve başkalrının belirlediği gündem konuları şöyle bir "ne demiş gene bunlar" havasında bir bakılır ve genelde es geçilirdi. oysa artık hakim düzenin belirlediği konular biraz bizdendir anlayışı ile es geçilmiyor, üzerinde oyalanılıyor.

kanımca gerçek hayatın içinde bulunduğu durum budur.
4 büyük yazarın (hakan albayrak-gökhan özcan -ümmühan atak -suavi kemal yazgıç) tekrar yazmaya başlayacağı dergi.
önceleri ismiyle müsemma bir içeriği vardı. gerçek hayat ı anlatıyordu. sonradan birşeyler değişti aniden. politika yapmaya başladılar.
sahibi türker saltabaåž 29 mart 2009 yerel seçimlerinde saadet partisinden fatih ilçe belediye başkanlığına aday oldu. ve gazete seçim döneminde tamamen rayından çıktı. seçime kadar her hafta fatih belediye başkanlığına göndermeler yaptılar, sürekli propaganda yaptılar. ve gerçek hayat, gerçek hayatın dışına çıktı.
faruk yücel varken sanki daha güzel olan dergi.
daha eski yıllarını bilmiyorum. yaşım elvermiyor. daha güzelmiş anlatılana göre ilk çıktığında.
eskiden gerçek hayat dergisini okumak için özel zaman ayırırdım kendime, şimdi ise bir herhangi bir gazete durumuna düştü. çerez niteliğindeki haberleri ise göz yorucu.
hayatı yeni yeni arayışlarımda abone olmuştum...şimdi yazılar aklıma geliyor da o da birilerinin tekelinde atıp tutyormuş diye düşünüyorum...gerçek hayat olaymış güzel olurmuş dergi...