kaktüs – dertli sözlük
kaktüsgiller (cactaceae) familyasına ait olup gövdeleri etli ve yaprakları diken şeklini almış çiçekli bitkiler familyası.

yetiştiği ortamları reddeden çiçekleri vardır alın yetiştirin bakın ve görün.
kaktüsler radyasyonu emer mi? günlük hayatta radyasyon kelimesi yanlış anlamda olmasada eksik anlamda kullanılr.görebildiğimiz ışıklar, kızılötesi ve morötesi ışınlar, mikrodalga ışınları, radyo ve tv dalgaları/ışınları vb. ışımaların hepsi aslında radyasyondur.fiziğe göre radyasyon=ışıktır.diğer tüm bitkiler gibi kaktüsler de ışığı emerek fotosentez yapmak zorundadır.radyasyon emmek kaktüslerin hayatta kalabilmek için zorunlu olarak yaptıkları bir iştir.
radyasyonun yayılmasını önleyen bitki. bilgisayarda veya telefonda fazla vakit geçiren insanların odasında bulunması tavsiyemizdir.
havadaki radyasyonu dikenleriyle emdiği varsayımı tam bir çöl efsanesidir.bilimsel bir dayanağı yoktur.o dikenler nemi emmek için yaratılmıştır.en azından bilinen bu şimdilik.en büyük düşmanı sudur.su da boğulabilir çilleri küflenebilir.
sulayıp sulamamak arasında kararsız kaldığınız anlarda sulamamanız gereken bitki. hiç bir kaktüs susuzluktan çürümez bilakis kaktüs ölümlerinin % bin beşyüzü su zehirlenmesi, veya boğulmadan kaynaklanan kayıplardır.(*)
özenle bakıldığında çiçek açmayan bitki. kepazelikten hoşlanıyor. balkona,bahçeye güneşin alnına atıp sulamayı unutmak falan gerekiyor. sonra o size sürpriz yapar zaten. siz siz olun kulak pamuğuyla falan tozunu almaya kalkmayın.