whatsapp – dertli sözlük
( #440177 ) burda bahsedilmiş güncellemeyi, iptal etmişler.
ancak; numaramı kaydedebilen herkesin fotoğrafımı görebiliyor olması, bilgi güvenliği açısından -bence- sakıncalı.
bunu en azından kullanıcı iznine bağlamalılar.
19 milyar dolar'a facebook'a satıldı.
19 milyar dolar.
birçok bankanın, şirketin değerinden daha fazla.

50 kişi bile çalıştırmayacak kadar küçük bir uygulamadan söz ediyoruz.
para eden ne peki?

ha, facebook whatsapp'a face arkadaşlarını ekleme özelliğini de ilave ederse, uygulamanın değeri kısa sürede birkaç bin dolara geriler.
diğer uygulamalara göre basit bir yazılım harikası olup kısa zamanda değerini katlayarak ilerlemiş, zuckerberg in satın aldığı mms i tarih yapan uygulama
az evvel gelen bir değişiklikle; mesajın durumun belirten işaretlere bir yenisi daha eklendi. mavi çift tik.tek tik, ve çift tik vardı şimdiye kadar.tek tik: mesaj gitti fakat karşı tarafon telefonuna ulaşmadı.çift tik: mesaj gitti, telefona da ulaştı.mavi çift tik: mesaj okundu.
“neyin uygulamasıdır. kimindir ve parayı nerden kazanmaktadır ki bu kadar değerli bir şirket olmuştur? milyarlarca lüsumsuz gördüğümüz bilgi bu kadar para eder mi?"diye sorduran şey.
2021 senesinin başında gizlilik sözleşmesini güncellemek için adım atarak milyonlarca kullanıcısını kaybetmiş mesajlaşma uygulamasıdır.whatsapp mesajlaşma uygulaması olmanın ötesine geçerek bir super app olmaya doğru yol almak istemektedir.yüz milyonlarca aktif kullanıcı varken ortada, paraya para demek istemiyorlar doğal olarak. whatsapp ile alakalı ilginç bir anekdot şöyle:whatsapp’ın kurucu ortağı brian acton facebook’tan ayrılırken 50 milyon dolarlık kazancının bir kısmıyla signal vakfı’nı kuruyor. mark zuckerberg’e ruhunu satmasa da ürünü (whatsapp) teslim ederek (yani satarak) girdiği günahın kefaretini bu şekilde ödediğini düşünüyor. ve şunları söylüyor:“kullanıcılara karşı sergilediğim tutum belli başlı ilkelere dayanıyordu ve bunu hiçbir zaman saklamadım. dedim ki: verilerinizi kimseye satmayacağız ve size reklam göstermeyeceğiz. ve daha sonra bu sözümden dönerek şirketi sattım. bu günahı ben işledim ve bedelini signal ile ödemeyi umuyorum.”whatsapp’ı kuran ve sonra facebook’a satan adam, mark zuckerbergin hırsları yüzünden bin pişman olup facebook’tan ayrılıyor, signali kuruyor ve mücadele ediyor.buna rağmen hala whatsapp'a veda etmeyip kullanan varsa da herkesin hayatına kimse karışamaz.