klavye mücahidi – dertli sözlük
dillerini klavyelerine bağlamış, kulaktan dolma ilmini google amcayla pekiştirip bir takım sosyal ağlarda ahkam kesme yetkisini kendinde gören aklı evvellerdendir. din, edebiyat, sanat, siyaset konularında özellikle atıp tutmayı sever. sandalye, klavye ve monitör eşliğinde sözümona inşa yollarını aramaktadır.
işi boş bir tabir. böyle bir tabir yok. klavye mücahidi diyerek internetten kendinizi soyutladığınız sürece, hakkı ve hakikati internet üzerinden anlatmadığınız sürece, başarıya ulaşamazsınız. klavye mücahidi tabiriyle ilgili bir şüphem var. belki bu tabiri ilk kullanan bir ideolojik islam düşmanıdır. elimizden geldiğince bu tabiri kullanmak ve kendimizi internetten soyutlamak yerine interneti amaçlarımız doğrultusunda kullanalım. sözlüğe ilk geldiğim zamanlar anlatmaya çalışmıştım.
bizler kendimizi klavye mücahidi olmayacağım diye internetten soyutladıkça birileri oraları dolduyor. ve gerektiğinde koskoca bir toplumu kaosa sürükleyebiliyor. en yakın örneği gezi parkı olayları. bu nedenle hakkı anlatmak için interneti kullanalım. hem de en aktif şekilde. klavye mücahitliği diyerek olayı küçümsemeyelim.
inanın yeri gelir yaptığınız cihat hükmüne girer. o anda bilgisayar başında ölürseniz şehit hükmünde yazılırsınız. (*)
bu tabir klavyesinden ucuz kahramanlık yapanlar için kullanılan bir tabirdir. başkalarının ölümleri ve felaketleri üzerinden konuşanlar için kullanılan bir tabirdir. ne olup bittiğini bile gözlemleme zahmetine katlanmadan ahkam kesenler için kullanılan bir tabirdir.
müdahili olmadığı bir olay hakkında ahkam kesenler için kullanılan bir tabirdir. sözümüz klavyesini mücadelesine araç edenler için değil bir mücadelesi olmadan mücadele ediyorum diye asıp kesenler içindir. internet mücahitler tarafından aktif,etkili kullanılmalıdır hatta karşısındakilerden daha aktif ve etkili kullanmalıdır ama yetişmiş, akl-ı selim sahibi,mücadele bilincine sahip mücahitler tarafından. klavyesiyle cihat edenler klavye mücahidi gibi boş bir tabirle isimlendirilemezler bu onlara haksızlık olur. onlar mücahittirler ve mücadelelerinde ellerindeki aracı değil onu nasıl kullanabileceklerini önemserler. bugün toplumun en çok onlara ihtiyacı vardır.
gerçekte öyle olmadığı halde klavye başında ahkam kesenler için kullanılan tabir. elini taşın altına koymaz, işin edebiyat kısmındadır. erbakan' hoca'nın dediği gibi:'asıl marifet, yük altında ve hizmet esnasında sadık ve sağlam kalabilmektir. yoksa, çay sohbetlerinde ve edebiyat kürsülerinde kahramanlık satmak kolaydır.''evet bir fiil ortaya koyması konuşmaktan, yazmaktan zordur. o da kolayını seçmiş klavyede mucahitliğine soyunmuştur. (yazdıklarıyla yaşadıkları birbirini tutan kişilere lafımız yok tabi).